latinica  ћирилица
11/12/2018 |  18:35 ⇒ 18:52 | Autor: SRNA

Zastavu Srpske u Kabinetu predsjedavajućeg, izgleda, nije vidjela jedino Kormakova (FOTO)

Zastava Republike Srpske bila je jasno istaknuta u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Sarajevu prilikom njegovog nedavnog sastanka sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom o čemu jasno svjedoče mnoge fotografije i televizijski snimci, rečeno je Srni u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.
Sastanak Dodik - Palmer - Foto: SRNA
Sastanak Dodik - PalmerFoto: SRNA

"Izgleda da zastavu Republike Srpske nije vidjela samo američka ambasadorka u odlasku Morin Kormak. Zastavu je vidio i sam Metju Palmer koji je jasno rekao da poštuje simbole Republike Srpske koji su po zakonu", naglasili su u kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH.

Podsjetivši da je zastava Republike Srpske utvrđena zakonom i Ustavom Republike Srpske, iz kabineta ističu da "za razliku od ambasadorke Kormak, zastava Srpske nije smetala Palmeru koji, takođe, predstavlja SAD ali na malo većem nivou od gospođe Kormak".

Sarajevo: Morin Kormak (Foto: SRNA)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik nedavno je i na sastanku sa članovima Upravnog odbora PIK-a objasnio da je BiH prema Članu tri Ustava BiH sastavljena od Republike Srpske i Federacije BiH i da on želi da Srpska bude predstavljena i zastavom, u skladu sa Ustavom.

Iz Ambasade SAD danas su saopštili da je stav Vlade SAD o zastavi BiH jasno iskazan tokom nedavnog susreta zamjenika pomoćnika državnog sekretara Metju Palmera i ambasadora Morin Kormak sa članovima Predsjedništva BiH.