latinica  ћирилица
12/12/2018 |  08:14 ⇒ 09:02 | Autor: SRNA

Sofija i Ana iz Trebinja pjesmom daju doprinos humanitarnoj akciji

Pjesmom kojom su nastupile zajedno na "Đurđevdanskom festivalu", djevojčice Sofija Brborić i Anja Đurić iz Trebinja daće doprinos humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima", koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović.
Sofija Brborić i Anja Đurić - Foto: SRNA
Sofija Brborić i Anja ĐurićFoto: SRNA

Osmogodišnja Sofija i devetogodišnja Anja, koje je spojila ljubav prema muzici, pjesmom će dati doprinos u prikupljanju sredstava neophodnih za liječenje djece.

"Osjećala sam se prelijepo kada su mi rekli da ću upravo ja biti jedna od dvije učenice iz našeg grada koje će ići u Banjaluku. Predstavljaćemo svoj grad, ali, prije svega, želim da pošaljem poruku našim drugarima da brzo ozdrave", rekla je Anja Đurić, koja je ove godine upisala prvi razred Muzičke škole.

Sofija Brborić, koja dolazi iz muzičke porodice i učenica je prvog razreda Muzičke škole, odsjek za klavir, takođe je poželjela ozdravljenje drugarima.

Sofijina majka Ljiljana Brborić rekla je da jako ponosna činjenicom da će njeno dijete učestvovati u ovoj humanitarnoj akciji pomoći bolesnoj djeci, dodajući da se upravo na ovakav način djeca od naranijeg uzrasta uče pravim vrijednostima.

"Mislim da je ovo prije svega prelijep gest da mališani pomognu mališanima, da pokažu toj djeci da nisu sama i da osjete šta znači humanost na djelu", rekla je Brborićeva.

Ona je istakla da ovakve akcije ujedine cijelu Republiku Srpsku, te izrazila nadu da će u ovoj akciji biti prikupljena neophodna sredstva i ocijenila da su se i prethodnih godina svi rado odazivali.

Sredstva prikupljena u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji "Sa ljubavlju hrabrim srcima" biće iskorištena za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja.

U Republici Srpskoj godišnje od 150 do 200 djece ima potrebu za intenzivnim fizikalnim tretmanom uz korištenje robotike, a takav savremeni tretman ne mogu dobiti ni u Republici Srpskoj, ni u Srbiji.

Direktan efekat primjene savremene robotike je značajno bolji ishod rehabilitacije i podizanje kvaliteta života djece sa dijagnozama cerebralne paralize, spina bifide, kao i povredama glave i kičme.

Novina je da su partneri predsjednika Republike u ovogodišnoj humanitarnoj akciji mladi talenti iz Gradiške, Prijedora, Bijeljine, Ugljevika, Teslića, Trebinja, Istočnog Sarajeva, Doboja, Mrkonjić Grada, Prnjavora, Drvara, Banjaluke i Zvornika.

U okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" 23. decembra u 17.00 časova u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci biće održano donatorsko veče.

Prvo donatorsko veče održano je 2010. godine.