latinica  ћирилица
12/12/2018 |  09:15 | Autor: RTS

Zvezda protiv Breše za plasman u narednu rundu Evrokupa

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju ekipu Breše u devetom kola Evrokupa i vrlo važnom meču za dalji plasman u grupi A. Meč se igra u dvorani "Aleksandar Nikolić" od 19 časova.

"Crveno-bijeli", nakon nastavka dobre serije u ABA ligi i ubjedljive pobjede nad Zadrom u nedjelju, dočekuju Brešu. Crvena zvezda sa skorom 4-4 odlučuje o svojoj sudbini, a pobjeda nad italijanskom timom praktično "otvara" vrata drugoj fazi koja startuje 2. januara 2019. godine.

"Ovom meču je prethodila dobro odigrana utakmica protiv Zadra. Meč sa Brešom je vrlo bitna utakmica za nas, igraćemo kod kuće, pred našim navijačima, trebalo bi da odigramo jednu dobru i kvalitetnu utakmicu i da pobjedimo" izjavio je trener Crvene zvezde Milan Tomić.

Strateg crveno-belih se osvrnuo i na prvi duel ova dva tima, koji je značio i prvi poraz za srpskog šampiona u Evrokupu:

"Kad bi razmišljali o prošlosti, nikada ništa ne bismo radili dobro u životu, tako da ne razmišljamo o toj prvoj utakmici. Pogledali smo djelove te utakmice od tamo, sigurno je Breša jača za ovaj meč, doveli su još jednog igrača. Јaki su na bekovskim pozicijama. Mi smo krenuli da radimo na treninzima i da se pripremamo za večeras. Ne razmišljamo o ishodu ostalih mečeva, kao ni o onome što nam slijedi dalje, samo o sledećoj utakmici razmišljamo".