latinica  ћирилица
12/12/2018 |  13:53 | Autor: SRNA

Kod državljana Češke otkriveni droga i tablete

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su državljane Češke čiji su inicijali H.P. i Š.R. kod kojih su na prelazu Gradiška pronađene 1.063 tablete "rinostop" i "rinasek".
Zaplijenjena "rinostopa" i "rinaseka" - Foto: SRNA
Zaplijenjena "rinostopa" i "rinaseka"Foto: SRNA

Kod njih je otkriveno i 6.204,16 grama tableta "rinostop" i 1.836,35 grama tableta "rinasek" u rinfuznom pakovanju, kao i plastične šprice napunjene heroinom i spidom, manja količina marihuane, pribor za konzumiranje droge, te više preparata u vidu tableta i praha koji se koriste u bodibildingu.

Državljani Češke kontrolisani su u autobusu koji saobraća na relaciji Sarajevo-Zagreb, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet droge, o događaju su obaviješteni Tužilaštvo i Sud BiH, i u toku je dalji rad na ovom slučaju.

Službenici Granične policije BiH juče su na Međunarodnom aerodromu Tuzla na letu za Keln spriječili lice S.K. da nezakonito prenese 16.980 evra.

Lice i novac, koji je otkriven prilikom KDZ kontrole i za koji nije bilo potrebne dokumentacije za njegov prenos preko granice, predati su službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH na dalje postupanje.

Pripadnici Јedinice granične policije Brčko juče su pri pokušaju izlaska iz BiH uhapsili lice V.K. jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog falsifikovanja isprava. Ovo lice je predato službenicima Sudske policije Bijeljina.

Na graničnom prelazu Šamac pri ulasku u BiH, službenici Јedinice granične policije Orašje uhapsili su državljanina BiH i Hrvatske M.K. kojeg Opštinski sud u Živinicama potražuje radi izdržavanja kazne zatvora i krivičnog djela teška tjelesna povreda, te je predat Sudskoj policiji Odžak.