latinica  ћирилица
12/12/2018 |  15:53 ⇒ 17:56 | Autor: SRNA

Pristupiće se izmjenama Krivičnog zakona

Ministarstvo pravde Republike Srpske pristupiće izmjenama Krivičnog zakona, jer je svjesno potrebe dugoročnog očuvanja i zaštite ustavnih nadležnosti Srpske, rečeno je danas Srni u ovom ministarstvu.
Ministarstvo pravde (foto: ilustracija) - Foto: RTRS
Ministarstvo pravde (foto: ilustracija)Foto: RTRS

U Ministarstvu pravde naveli su da su informisani o stavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika o potrebi izmjena Krivičnog zakonika Republike Srpske i propisivanja krivične odgovornosti za nepoštovanje odluka nadležnih organa Republike Srpske.

"Ministarstvo pravde Republike Srpske, svjesno potrebe dugoročnog očuvanja i zaštite ustavnih nadležnosti Srpske, sa posebnom pažnjom razmotriće Dodikov stav i pristupiti izmjenama Krivičnog zakonika imajući u vidu i potrebu njegovog usaglašavanja sa odlukama Ustavnog suda Republike Srpske", ističu u Ministarstvu pravde.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je juče da će u Narodnoj skupštini biti razmatrane izmjene i dopune Krivičnog zakona Srpske kojima će biti propisana zatvorska kazna od tri i više godina za sve koji ne poštuju odluke organa Republike Srpske.