latinica  ћирилица
12/12/2018 |  22:29 ⇒ 22:33 | Autor: RTRS

Poraz rukometašica Srbije od Francuske za kraj EP

Rukometašice Srbije ubjedljivo su poražene u posljednjem meču na Evropskom prvenstvu od domaćina Francuske. Srbija – Francuska 28:38.
Srbija - Francuska (foto: EHF) -
Srbija - Francuska (foto: EHF)

Francuskinje su imale više želje i motivacije da stignu do trijumfa. Rukometašice Srbije držale su se do pred kraj prvog dijela igre, potom su protivnice uspjele da preokrenu rezultat i od tog trenutka prednost je samo rasla. Na kraju zaslužena pobjeda protivnica.

Rezultatska neizvjesnost trajala je do pred kraj prvog poluvremena. Ekipe su se smjenjivale u vođstvo, a selekcija Srbije je posljednji put vodila sa 14:13, tada su protivnice napravile seriju od 5:0 i na poluvrijeme otišle sa četiri gola prednosti - 18:14.

U nastavku se raspala igra rukometašica Srbije. Protivnice su dominirale i konstantno povećavale prednost. Rukometašice Srbije su tek na trenutke uspjele da pariraju snažnim protivnicama, ali to nije bilo dovoljno da ozbiljnije zaprijete. Kako je meč odmicao sve više su griješile, što je olakšalo Francuskinjama da stignu do ubjedljive pobjede i plasmana u polufinale.