latinica  ћирилица
13/12/2018 |  08:08 | Autor: SRNA

Magla na području Doboja, Mrkonjić Grada, Zvornika i Foče

Većina puteva u Republici Srpskoj od jutros su suvi, a magla smanjuje vidljivost na području Doboja, Mrkonjić Grada, Zvornika i Foče, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Magla - Foto: RTRS
MaglaFoto: RTRS

Iz Auto-moto saveza upozoravaju na poledicu u planinskim predjelima, preko mostova i nadvožnjaka, te na prilazu tunelima, a u usjecima i pored kamenih kosina na učestale sitnije odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Na magistralnom putu M-16 dionica Prijedorska petlja - Klašnice saobraćaj se odvija jednom trakom, zbog oštećenja nadvožnjaka kod Roguljice /"NIS petrol" pumpa/, a na snazi je i zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko nadvožnjaka.

Na auto-putu "9. januar", Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, u toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim saobraćaja, pa je potrebna opreznija vožnja, uz poštovanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Na snazi je i nova uredba preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske" o visini putarine na tom auto-putu, pa cijena putarine na relaciji Banjaluka-Kladari /kod Doboja/ za putnička vozila iznosi sedam KM, a Banjaluka-Prnjavor četiri KM.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

Zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja", na auto-putu Gradiška-Banjaluka, do 31. decembra izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova, režim saobraćaja izmijenjen je na dionicama magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš.

Zbog radova na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, na dionici Krupa na Vrbasu-Bočac od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj se obustavlja na desetak minuta i propušta naizmjenično jednom trakom.

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene.

U toku je sanacija mosta preko rijeke Moštanice, zbog čega je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Moštanica-Kozarska Dubica, a vozila se preusmjeravaju na obilazni put u neposrednoj blizini.

Zbog sanacije klizišta izmijenjen je režim saobraćaja na dionici regionalnog puta Mitrovići-granica Republike Srpske /Prisika/.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom naizmjenično se saobraća na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

Na regionalnom putu Bratunac tri - Drinjača od ponoći do 7.00 i od 16.00 do ponoći na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila mase veće od 3,5 tona i autobuse klase "M3".

Na regionalnom putu Teslić dva-granica Republika Srpska/Federacija BiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Јadrini na lokalnom putu Doboj-Manastir Petrovo zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi tri i po tone.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na magistralnom putu Brod na Drini - Šćepan Polje, na granici između BiH i Crne Gore zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija masa prelazi 16 tona.

Na putevima u Federaciji BiH ovoga jutra saobraća se po suvom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, upozoravamo na moguću poledicu.

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove skrećemo pažnju na smanjenu vidljivost zbog magle, posebno putevi uz rijeke Savu i Spreču, dionice Orahovica-Stanić Rijeka i Karuše-Maglaj, kao i šire područje Žepča.

U toku je sanacija mosta na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima u BiH jutros zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.