latinica  ћирилица
13/12/2018 |  08:51 | Autor: B92

Murinjo: Nismo mislili na derbi sa Liverpulom

Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo bio je prilično miran poslije poraza njegovog tima na gostovanju Valensiji (2:1).
Žoze Murinjo - Foto: Getty Images
Žoze MurinjoFoto: Getty Images

Portugalac je pretpostavljao da meč neće imati rezultatskog značaja jer je vjerovao da će Јuventus pobijediti i Bernu, ali i Italijani su poraženi istim rezultatom.

Tako je Јunajted propustio priliku da pobjedom osvoji prvu poziciju u grupi što bi mu donijelo lakše rivale na žrijebu osmine finala 17. decembra.

"Bili smo previše pasivni u prvom poluvremenu. Bez intenziteta i ambicije. U drugom poluvremenu bio sam prilično siguran da će biti drugačije, ali opet smo loše počeli, postigli smo autogol i to je dalo Valensiji prednost. Krenuli smo potom da igramo brže i dolazili smo u opasnije pozicije. Moglo je na kraju da bude 2:2, ali koštalo nas je prvo poluvrijeme", konstatovao je Murinjo.

Јunajted je čuvao nekoliko igrača za derbi sa Liverpulom. Na terenu nije bilo Nemanje Matića, koji nije sedio čak ni na klupi za rezerve.

"Nije se radilo o tome da smo mislili na meč sa Liverpulom. Naši navijači znaju da su svaki meč ulazimo sa istom željom da pobijedimo. Posao u teškoj grupi je uspješno odrađen, ne mislim da smo bili briljantni, ali smo osvojili dovoljno poena i pored svih problema koje imamo", rekao je trener Јunajteda.