latinica  ћирилица
13/12/2018 |  19:53 ⇒ 19:56 | Autor: SRNA

Bijeljina: Književnici predstavili najnovija ostvarenja

Bijeljinska podružnica Udruženja književnika Republike Srpske i Narodna biblioteka "Filip Višnjić" organizovali su književno veče na kojem je svoja najnovija ostvarenja predstavilo desetak književnika.
Bijeljina - književno veče - Foto: SRNA
Bijeljina - književno večeFoto: SRNA

Književo-umjetničko druženje upotpunilo je i prisustvo tri nova člana Podružnice - afirmisana pjesnikinja Rada Đokić, Mlađo Stanišić, kojeg karakteriše rodoljubiva poezija, i Aljoša Ljubojević kao najmlađi član koji već ima objavljene dvije knjige.

Predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske - Podružnica Bijeljina Momčilo Koprivica rekao je da su ovo troje stvaralaca veoma kreativan podmladak i budućnost bijeljinske podružnice.

"Postali smo u posljednjih godinu dana bogatiji za ovo troje ljudi, oni treba da nastave, uz, naravno, proširivanje članstva, tamo gdje su stigle njihove starije kolege. Mi već sada imamo tri mlađa pjesnika i oni su večeras, bez obzira što formalno na Skupštini nisu potvrdili svoje članstvo, dali puni doprinos ovom književnom ambijentu", rekao je Koprivica novinarima.

Koprivica je istakao da je književno veče održano u okviru jubileja 25 godina od osnivanja Udruženja književnika Republike Srpske u Banjaluci.

"Do prošle godine bijeljinska podružnica bila je neformalno udruženje, a tada smo se registrovali, što je i obilježilo rad književnika Semberije i okoline u toj 2017. godini", rekao je Koprivica, napominjući da sada imaju problem obezbjeđivanja prostora, odnosno kancelarije u kojoj bi mogli da rade.

Prema njegovim riječima, obećanje za to postoji od gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića.

Bijeljinska podružnica književnika Srpske pokriva Bijeljinu, Ugljevik, Lopare, Zvornik i sve do Milića s jedne, odnosno Modriče s druge strane.

Na književnoj večeri, osim tri nova člana, učestvovali su i književnici Momčilo Koprivica, Zdravko Zgonjanin Baćo, Cvijetin Ristanović, Јelina Đurković, Ljiljana Lukić, Borislav Gavrić, Slobodan Јović i Milena Drpa.