latinica  ћирилица
14/12/2018 |  07:54 ⇒ 08:13 | Autor: SRNA

Počinje "Banjalučka zima"

Otvaranjem "Zimzograda" u banjalučkom Parku Mladena Stojanovića danas će početi višednevna manifestacija "Banjalučka zima".
Banjalučka zima (foto: Lucido) -
Banjalučka zima (foto: Lucido)

Ova manifestacija donijeće zanimljive sadržaje, čija će kruna biti trodnevni, veliki koncerti tokom novogodišnjih praznika, po uzoru na regionalne centre, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Za 30. decembar planiran je koncert pjevača Harisa DŽinovića, u novogodišnjoj noći Željka Samardžića i Nikole Rokvića, dok će 1. januara publiku zabavljati Željko Јoksimović.

Banjalučani i turisti koji za Novu godinu posjete najveći grad Srpske moći će da posjete atraktivne turističke sadržaje u Parku Mladena Stojanovića, na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i u parkiću kod Narodnog pozorišta Srpske, te prigodnu novogodišnju prodaju na Trgu Krajine.

Plato ispred Muzeja savremene umjetnosti od sutra će biti za najmlađe pretvoren u "Banjalučku bajku", a parkić kod Narodnog pozorišta Republike Srpske nudiće 30 dana zabave.

U "Banjalučkoj bajci" biće organizovan i doček dječije Nove godine, uz nastup klovna, Djeda Mraza, balon-šou i plesno-akrobatski performans na svili.

Iz Gradske uprave navode da je cilj ove manifestacije, čiji slogan je "Banjaluka te zove", da se Banjaluka pozicionira kao regionalni turistički centar i da, kroz novogodišnji program i koncerte, privuče što veći broj turista.