latinica  ћирилица
14/12/2018 |  08:43 | Autor: SRNA

Gradiška: Donatorsko veče za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima

Više od 200 donatora i stotinjak predstavnika udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije BiH učestvovalo je na donatorskoj večeri u Gradišci, koju je organizovalo Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima iz te opštine.
Humanitarni bal Gradiška (foto: facebook.com/borisbijelovic) -
Humanitarni bal Gradiška (foto: facebook.com/borisbijelovic)

Donatorskoj večeri, koja je održana sinoć, prisustvovali su i predstvinici Grada Veliko Gradište iz Srbije koji je gradiškom udruženju poklonilo 50 vaučera za sedmodnevni boravak djece sa posebnim potrebama na Srebrnom jezeru.

Udrženje za pomoć nedevoljno razvijenim licima iz Gradiške od drugih uduženja iz Srbije dobilo je vaučere i za boravak na Kopaoniku, Zlataru i Јošničkoj banji.

Te vaučere gradiško udruženje je poklonilo djeci sa posebnim potrebama iz Kosovske Mitrovice, a 11. januara uručiće ih predsjednik Udrženja za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije Milorad Arlov.

Arlov je zahvalio gradiškom Udrženju i opštini Gradiška na iskazanoj humanosti i podsjetio da je u toku humanitarna akcija za oboljelu djecu sa Kosova i Metohije i da svi koji žele da pomognu mogu da pozovu humanitarni broj 1412.

On je istakao da je rijetkost da se, kao u Gradišci, na jednom mestu okupi toliko humanih ljudi koji su mnogo pomogli onima kojima je to najpotrebnije.

Predsjednik Udruženja Dragoslav Šinik rekao je da je udruženje imalo uspješnu godinu iza sebe i da su iskoristili priliku da se zahvale svima koji su podržali njihove aktivnosti.

On je kao posebno istakao organizaciju Prvog međunarodnog druženja djece sa posebnim potrebama, koje je održano 26. i 27. maja u Donjim Podgradcima uz prisustvo oko 1.500 djece i njihovih roditelja sa cijelog područja bivše Јugoslavije.

Šinik je naveo da očekuje da će Drugo međunarodno druženje 11. i 12. maja naredne godine u Donjim Podgradcima posjetiti oko 2.500 djece sa posebnim potrebama.

Zamjenik načelnika opštine Gradiška Dragana Ilić istakla je da lokalna zajednica podržava rad Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima i zahvalila im što čine ogromne napore da pomogne djeci sa posebnim potrebama, ali i svim humanim ljudima koji im u tom pomažu.

Ilićeva je dodala da je Prvo međunarodno druženje djece sa posebnim potrebama bilo jedna od namasovnijih manifestacija u Gradišci i da se nada da će to druženje postati tradicionalno.