latinica  ћирилица
14/12/2018 |  10:55 | Autor: SRNA

Medojević: Crnoj Gori trebaju promjene - nastavljam borbu

Јedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević izjavio je da ga je boravak u zatvoru osnažio, baš kao i cijeli Demokratski front, te da će nakon oporavka nastaviti tamo gdje je stao i boriti se za Crnu Goru koja je, kako je naveo, pred ambisom i prijeti joj ludilo ako se nešto ne promijeni.
Nebojša Medojević (Foto: Nspm.rs) -
Nebojša Medojević (Foto: Nspm.rs)

On je neposredno po izlasku iz pritvora, u kojem je proveo 14 dana pod neprekidnim video-nadzorom, rekao da se nada da će se Crna Gora konačno probuditi.

"Nisu me slomili, nego kako naš narod kaže - što te ne ubije, to te ojača. E mene su osnažili još više, baš kao i cijeli Demokratski front", rekao je Medojević za "Večernje novosti".

Dodao je da mu je najbitnije da je "čist pred Bogom i narodom".

"I ovo će se zvati juče. Oporaviću se i nastaviti tamo gdje su me privremeno zaustavili u noći između 29. i 30. novembra, nakon sjednice parlamenta. Tada su mi prvi put stavljene lisice i sproveden sam u Spuž kao najveći kriminalac. Kada se to radi jednom poslaniku, predstavniku naroda i to bez skidanja imuniteta - šta tek onda da očekuje obični čovjek", rekao je Medojević.

Medojević je zahvalio svima koji su protekle dvije sedmice bili uz njega i poručio da je "ponosan na činjenicu da je njegovo hapšenje uzdrmalo region".

"Valjda je svima jasno da je čas za opoziciono jedinstvo. Korumpirani sistem koji masovno krši ljudska prava, preliva nacionalno bogatstvo u svoje džepove, rasipa resurse i gura nas u dužničko ropstvo i bankrot. Sistem koji dijeli i svađa mora biti odbačen", poručio je Medojević.