latinica  ћирилица
14/12/2018 |  11:54 | Autor: B92

Gaćinović: Moraću češće da šutiram

Fudbaler Ajntrahta Mijat Gaćinović postigao je prelijep gol u četvrtak u Rimu na susretu sa Lacijom, koji je završen pobjedom njemačke ekipe od 2:1.
Mijat Gaćinović i Luka Јović - Foto: Getty Images
Mijat Gaćinović i Luka ЈovićFoto: Getty Images

Tako je Ajntraht ostvario stopostotan učinak u grupnoj fazi Lige Evrope, a Gaćinović je oduševio sve fenomenalnim pogotkom sa udaljenosti od 25 metara.

Reprezentativac Srbije bio je zadovoljan prije svega zbog pobjede ekipe.

"Veoma sam srećan što smo ostvarili maksimalan učinak u grupi i tako oborili klupski rekord. Zaista nam je bilo stalo da tako nešto ostvarimo, to je jedinstven rezultat, uspjeli smo iako je Lacio odigrao veoma dobru utakmicu", izjavio je Gaćinović.

On je pričao i o svom izjednačujućem pogotku za koji je sve prisutne na stadionu ostavio bez daha, bio je to neodbranjiv udarac u desni gornji ugao.

"Nisam tako često uspjevao tako da šutnem, ali ovo je stvarno bilo dobro. Lopta mi je savršeno pala na nogu, priznajem da dugo nisam tako nešto uradio. Ko zna, možda će mi poslije ovoga bolje ići. U svakom slučaju, ne bih imao ništa protiv! Svaka pobjeda je važna, želja nam je da sada nastavimo u istom stilu i u Bundesligi", priznao je srpski fudbaler rođen u Trebinju.

Trener Adi Hiter je pohvalio Mijatov gol rekavši da je "vanserijski", a bio je generalno zadovoljan učinkom cijelog tima.

"Komplimenti momcima. Zaslužili smo još jednu pobjedu. Postaviti rekord u ovako teškoj grupi je velika stvar. Tim je odlično ispoštovao sav dogovor", poručio je Hiter.

Ajntraht je takmičenje u H grupi završio sa svih šest pobjeda uz gol razliku 17:5, a pored njih u narednu fazu takmičenja plasirao se i Lacio koji je bio drugi u grupi sa devet bodova.