latinica  ћирилица
14/12/2018 |  20:54 ⇒ 20:59 | Autor: SRNA

Davidović: Porodica najvažnija za sigurno odrastanje djece

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović čestitala je djeci predstojeće nikoljdanske i novogodišnje praznike, te poručila da je za njihovo odrastanje važan pravilan psihofizički razvoj najvažniji osjećaj sigurnosti, koji mogu steći samo u porodici.
Јasmina Davidović - Foto: SRNA
Јasmina DavidovićFoto: SRNA

Davidovićeva je rekla Srni da je Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka danas organizovao izložbu dječijih radova povodom nikoljdanskih i novogodišnjih praznika.

"Ovo je divna prilika da djeci Republike Srpske čestitam predstojeće praznike. To je ujedno i podsjećanje na obavezu društva i institucija u čijoj su nadležnosti pitanja djece, te predškolskih ustanova i škola u Srpskoj da se podsjetimo tradicionalnih vrijednosti u kojima roditelji vode računa i posvećuju vrijeme svojoj djeci", navela je ona.

Ona je predložila roditeljima da organizuju zajedničke ručkove i večere svaki dan sa svojom djecom jer, kako je naglasila, u tim zajedničkim trenucima djeca razgovaraju sa njima i iznose svoje probleme ukoliko ih imaju i time stiču osjećaj sigurnosti.

"Smatram da je taj običaj kod nas zaboravljen i zbog obaveza roditelja koji su zaposleni, ali se uvijek može organizovati ručak ili večera sa djecom", naglasila je Davidovićeva.

Ona smatra da društvo, svi zajedno i kao pojedinci treba da posvetimo više pažnje djeci sa željom da srećno odrastaju i imaju bezbrižno djetinjstvo, punu pažnju i podršku.