latinica  ћирилица
15/12/2018 |  10:50 ⇒ 11:14 | Autor: SRNA

Mojsilović: Vojska Srbije spremna da odgovori svim izazovima

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović je rekao da je Vojska Srbije spremna da odgovori svim izazovima i rizicima, ali da se nada da će KFOR u svom kapacitetu i mandatu obezbijediti zaštitu svih građana na Kosovu i Metohiji, sa težištem na srpskoj zajednici.
Milan Mojsilović - Foto: TANЈUG
Milan MojsilovićFoto: TANЈUG

Mojsilović je rekao za RTS da građani nemaju nikakavu potrebu da brinu da li Vojska Srbija može da odgovori svim zahtjevima koji se odnose na izazove, rizike, pa i prijetnje i dodao da će Vojska Srbije sa pažnjom budno pratiti kompletnu situaciju.

- Mi već u kopnenoj zoni bezbjednosti duž čitave administrativne linije /sa Kosmetom/ imamo respektibilni kapacitet koji definitivno prati stanje bezbjednosti - dodao je Mojsilović.

Mojsilović je rekao da je operativna sposobnost Vojske Srbije mnogo bolja u odnosu na prethodni period, kao i da je siguran da će ona biti mnogo veća.

On kaže da je stanje na Kosovu i Metohiji nepredvidivo u novim sferama i da se juče u Nišu sastao sa komandantom Kfora da "kao vojnici" usaglase sve detalje u vezi sa radom i aktivnostima na terenu.

Odgovarajući na pitanje da li vjeruje da će NATO zaštititi srpski narod, Mojsilović kaže da je dobio uvjeravanja da će oni to uraditi.

- Suština je da je nama neophodno da imamo komunikaciju i saradnju i da svi radimo u pravcu obezbeđenja mira i bezbednosti - ističe Mojsilović.