latinica  ћирилица
15/12/2018 |  12:45 ⇒ 12:49 | Autor: SRNA

Djevojčica Nađa Rokvić učesnica humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima"

Među odabranim talentima koji će učestvovati u humanitarnoj akciji je i desetogodišnja Nađa Rokvić iz Prijedora. Riječ je o multitalentovanoj učenici petog razreda Osnovne škole "Branko Ćopić" i drugog razreda Osnovne muzičke škole "Savo Balaban", odsjek klavir.
Nađa Rokvić - Foto: SRNA
Nađa RokvićFoto: SRNA

Rokvićeva kaže da je ponosna što će na taj način pomoći svojim vršnjacima sa zdravstvenim problemima.

"Poznajem dječaka koji ima probleme sa kretanjem. Zato mu je potreban uređaj koji bi mu olakšao oporavak i pomogao mu da ima bolji život. Srećna sam što sam dio ove velike akcije i što mogu pjesmom pomoći svojim vršnjacima", rekla je Nađa.

Njeni roditelji su, takođe, ponosni što će te večeri biti njena pratnja i podrška na važnoj donatorskoj večeri u okviru akcije "S ljubavlju hrabrim srcima".

Majka Vanja izjavila je Srni da je Nađa odlična učenica i da svoje obaveze sa lakoćom obavlja, kao i da je još od svoje treće godine član Dječijeg hora "Vilenjak".

"Ove godine je nastupala na `Đurđevdanskom festivalu` sa pjesmom `Krila mašte` gdje je osvojila nagradu žirija", rekla je Nađina majka.

Tata Mićo dodaje da njegova kćerka voli sport. Ranije je trenirala tenis i odbojku, a sada trenira gimnastiku.

"Nađa pohađa školu crtanja, uči engleski jezik, a bavi se i glumom kao član školske dramske sekcije", rekao je Mićo.

On dodaje da je njihova roditeljska obaveza da Nađu podržavaju u svim njenim aktivnostima, kao što podržavaju i njenog starijeg brata Marka, koji ima 17 godina i takođe se bavi muzikom.

"Ponosni smo što je izabrana da bude učesnik ove humanitarne akcije i što će biti u prilici da pomogne djeci kojima je potrebna pomoć", rekao je Mićo.

On je dodao da je srećan što će Nađa učešćem na humanitarnoj večeri imati mogućnost da doprinese da djeca, zbog kojih se organizuje ovo donatorsko veče, imaju ljepše i srećnije djetinjstvo.

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i ove godine, deveti put, realizuje se akcija "S ljubavlju hrabrim srcima", u okviru koje će 23. decembra od 17.00 časova biti održano donatorsko veče u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Sredstva prikupljena u ovogodišnjoj akciji biće iskorištena za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja.

U Republici Srpskoj godišnje od 150 do 200 djece ima potrebu za intenzivnim fizikalnim tretmanom, uz korišćenje robotike, a takav savremeni tretman ne mogu dobiti ni u Republici Srpskoj niti u Srbiji.

Novina je da su partneri predsjednika Republike u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji mladi talenti iz Gradiške, Prijedora, Bijeljine, Ugljevika, Teslića, Trebinja, Istočnog Sarajeva, Doboja, Mrkonjić Grada, Prnjavora, Drvara, Banjaluke i Zvornika.