latinica  ћирилица
16/12/2018 |  11:17 ⇒ 11:22 | Autor: SRNA

Banjaluka naredne godine dobija dva nova vrtića

U banjalučkim naseljima Centar, Starčevica i Lazarevo naredne godine planirana je gradnja dva nova vrtića i rekonstrukcija jednog, rečeno je Srni u gradskom Odjeljenju za komunalne poslove.
Banjaluka: Vrtić "Јeževa kućica" (Foto: eobrazovanje.com) -
Banjaluka: Vrtić "Јeževa kućica" (Foto: eobrazovanje.com)

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar rekao je da će u Lazarevu poslije nekoliko godina čekanja biti izgrađeno novo obdanište na lokaciji kod vrtića "Kolibri", te da je vrijednost ovog projekta oko 1.400.000 KM.

Prema njegovim riječima, planirano je da početkom godine ili najkasnije na proljeće počne gradnja vrtića i da u 2019. bude realizovana prva faza radova, odnosno izgrađen i pokriven objekat, a završen 2020. godine.

Novi vrtić biće izgrađen i u naselju Starčevica, a trebalo bi da se nalazi u bivšoj prostoriji Gradske razvojne agencije /CIDEA/.

U naselju Centar biće obavljena potpuna rekonstrukcija najstarijeg vrtića u Banjaluci "Јeževa kućica", koji će naredne godine proslaviti 70 godina postojanja. Taj posao biće završen zajedničkim sredstvima Razvojnog programa UN /UNDP/ i grada.

Nacrtom budžeta grada za narednu godinu planirano je oko 800.000 KM za izgradnju, dogradnju i rekonstrukciju vrtića u Banjaluci.