latinica  ћирилица
16/12/2018 |  11:57 ⇒ 16:17 | Autor: SRNA

Info Srpska: Mektić uništava kompromitujuću dokumentaciju

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić već danima sklanja i uništava razne nezakonite naredbe Obavještajno-bezbjednosnoj i drugim bezbjednosnim agencijama i direkcijama BiH o praćenju i prisluškivanju najviših funkcionera Republike Srpske i drugih lica, saznaje portal Info Srpska.
Dragan Mektić - Foto: RTRS
Dragan MektićFoto: RTRS

Isti izvor navodi, pozivajući se na informacije iz Ministarstva bezbjednosti, da Mektić uništava i tragove o enormnim sredstvima ministarstva koja je trošio, tajnim putovanjima od Saudijske Arabije pa nadalje, privatnoj firmi registrovanoj u Španiji na čije račune su se slivala sredstva od prodaje oružja i municije u kojoj je posredovao.

Portal navodi da Mektić sada plasira naprasno spinovanu lažnu priču oko uloge predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika u aktivaciji Akcionog plana za članstvo u NATO, svjestan da će Dodik zvanično tražiti od Savjeta ministara, kao pomoćnog tijela Predsjedništva, sve informacije o funcionisanju svih ministarstava. 

Info Srpska navodi da će Dodik tražiti informacije od Savjeta ministara, prije svega o bezbjednosti, o nezakonitom tajnom praćenju i prisluškivanju mnogih funkcionera Republike Srpske i građana, pa Mektić, "partner nekoliko zapadnih obavještajnih službi, pokušava sa saučesnicima da ovu neizbježnu priču koja će uskoro uslijediti, stavi u drugi plan".

Portal piše da je Mektić, preko njemu bliskih medija - BN televizije i portala "Istinito", plasirao pamflet kako je navodno Dodik na nedavnom sastanku sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za jugostočnu Evropu Metju Palmerom u Sarajevu rekao: "što se tiče puta BiH u NATO, tu priču gurajte ali zaobiđite Predsjedništvo BiH".

Isti izvor navodi da je Mektić iznio laž da je "Dodiku cilj da predstavnici opozicije koji sjede u Savjetu ministara glasaju za takvu odluku", te podsjeća da je Dodik, shodno Rezoluciji Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti, protiv ulaska BiH u NATO.