latinica  ћирилица
16/12/2018 |  15:47 | Autor: SRNA

Podgorica: Milan Knežević ponovo lider DNP-a

Milan Knežević ponovo je izabran za predsjednika Demokratske narodne partije na kongresu stranke, koji je održan danas u Podgorici.
Milan Knežević (Foto: Youtube/in4snet) -
Milan Knežević (Foto: Youtube/in4snet)

Knežević, koji je dobio jednoglasnu poršku, poručio je da će se DNP snažno zalagati da Crna Gora, kao građanska država obezbijedi isti institucionalni tretman svih nacionalnih i etničkih zajednica.

On je naveo da će ova partija nastaviti da insistira na izmjenama himne i državnih obilježja radi postizanja kompromisnog rješenja koje bi bilo prihvatljivo ubjedljivoj većini građana Crne Gore.

Kongresu su, osim čelnika opozicinog Demokratskog fronta, čiji je dio i DNP, prisustvovali predstavnici Ujedinjene Crne Gore, SNP-a i vanparlamentarne Prave Crne Gore.

Među prisutnima nije bilo predstavnika SDP-a, Demokrata, Ure i Demos-a.

Kongres je održan pod sloganom "Nema povlačenja, nema predaje".

Milan Knežević je prošle sedmice izašao iz Skupštine Crne Gore u kojoj je bio od 29. novembra zbog prijetnji da će biti uhapšen, jer nije htio da svjedoči ko mu je tražio 10.000 evra da bi ga oslobodio četiri mjeseca zatvora zbog napada na policajca tokom mirnih protesta DF 23. oktobra 2015. godine.

On je iz parlamenta izašao nakon što je Ustavni sud Crne Gore poništio odluku Vrhovnog i Apelacionog suda da on i Nebojša Medojević, kao poslanici, budu stavljeni u zatvor bez skidanja poslaničkog imuniteta, jer su svjedoci, a ne optuženi.