latinica  ћирилица
16/12/2018 |  19:30 ⇒ 17/12/2018 | 08:35 | Autor: RTRS

"S ljubavlju hrabrim srcima" - djeca pomažu vršnjacima

Pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske, kao dio humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima", 23. decembra u Banskom dvoru u Banjaluci biće održano donatorsko veče, na kojem će nastupiti mladi talenti iz cijele Srpske. Djeca su se rado odazvala pozivu predsjednice da budu njeni partneri u ovoj akciji.

I u dobru i u zlu djeca nam pokazuju najiskrenije osjećaje i od njih možemo uvijek učiti, kao sada kada žele da pomognu vršnjacima u prazničnom mjesecu. Oni daruju srcem, ljubavlju, zagrljajem, pjesmom, igrom, muzikom.

Najmlađi banjalučki pjevači, iz Dječijeg hora Vrapčići, ne kriju koliko su ponosni na učešće u humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima", koja se održava već devetu godinu.

Učestvujući u humanitarnim akcijama, ovi mališani od najranijeg djetinjstva uče da budu dobri ljudi, ali daju i veliku lekciju odraslima, pozivajući ih da krenu njihovim stopama.

Ana i Irena Spasojević iz Zvornika svojim divnim vokalima očarale su svakog ko ih bar jednom čuje. Ove talentovane djevojčice svjesne su koliko podrška i pomoć drugome znači.

Talenta ne manjka ni malom virtuozu na harmonici, Đorđu Periću, koji ima samo osam godina i 33 nagrade, osvojene na mnogobrojnim takmičenjima. Đorđe je veoma ozbiljno shvatio ulogu partnera predsjednice Republike Srpske u humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima". Želi da svojim učešćem doprinese ovoj humanoj misiji.

Poziv predsjednice Republike Srpske veoma je iznenadio i obradovao i raspjevane Trebinjke, Sofiju Brborić i Anju Đurić, koje osmijehom osvajaju simpatije gdje god se pojave.

I učenici škole Bejziks iz Istočnog Sarajeva  sa oduševljenjem su prihvatili poziv. Tokom petogodišnjeg rada rado su učestvovali u humanitarnim akcijama, pa im entuzijazma za pomoć onima kojima je ona nepophodna ne manjka.

U akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" učestvuje i svjetsko čudo iz Ugljevika, Orkestar harmonika Osnovne škole "Aleksa Šantić". Ovi talentovani učenici osvojilo su srca publike i žirija na skoro svim kontinentima. Sviraju zajedno već 10 godina i razne generacije, od šest do 18 godina, sjajno se uklapaju i prate, tako da svi zvuče kao jedan.

U Republici Srpskoj između 150 i 200 djece, ali i oko 150 mladih ljudi, godišnje ima potrebu za intenzivnim fizikalnim tretmanom koji uključuje korištenje robotike. Јedini takav tretman u okruženju prižaju Slovenija i Hrvatska. Samo jedna seansa košta oko 200 KM dok je optimalno liječenje potrebno 30 seansi.

Male stvari čine čovjeka srećnim, neka jedna vaša konvertibilna marka upućena na broj 1411 do 7. januara bude dio nečije praznične sreće!