latinica  ћирилица
18/12/2018 |  13:43 | Autor: SRNA

RUGIP: U narednoj godini novi servisi za građane

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove od naredne godine planira da uvede nove elektronske servise, kojima će pružanje usluga građanima biti omogućeno i posredstvom interneta, najavljeno je na današnjem novogodišnjem prijemu za novinare ove uprave.
RUGIPP - Foto: ilustracija
RUGIPPFoto: ilustracija

Pomoćnik direktora ove uprave za informacione tehnologije katastra nepokretnosti Stanko Svitlica najavio je uspostavljanje elektronske zemljišne knjige, knjige uloženih ugovora i elektronskog šaltera i pozvao medije da prate aktivnosti Uprave, da bi građani bili pravovremeno i objektivno informisani o novim uslugama.

"Trudićemo se da saradnja između Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i medija bude korektna, prije svega u interesu građana, odnosno javnosti", rekao je Svitlica.

Svitlica je naglasio da je Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove u svom dosadašnjem radu imala ogromnu podršku i predsjednika Srpske i Vlade Republike Srpske.

Prijemu ove uprave, organizovanom povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, prisustvovali su predstavnici svih medijskih kuća u BiH.