latinica  ћирилица
18/12/2018 |  21:31 | Autor: B92

Asvelu drama protiv Zenita, Partizan drži sve u svojim rukama

Košarkaši Asvela pobeijdili su Zenit u gostima poslije produžetka sa 84:83 u posljednjem kolu grupe C Evrokupa i olakšali posao Partizanu.
Evrokup (ilustracija) -
Evrokup (ilustracija)

Asvel je u Sankt Peterburgu nadoknadio minus od 11 poena i izborio produžetke, a onda u dodatnih pet minuta došao do pobjede koja mnogo znači u raspletu ove grupe.

Ekipa koju posjeduje Toni Parker se pridružila "slijepim miševima" u nokaut fazi i jedini su bezbjedni.

Tako će Partizanu u srijedu biti potreban bilo kakav trijumf nad Turk Telekomom za četvrto mjesto, a ako on bude sa pet i više poena razlike, u sljedeću fazu će sa treće pozicije.

Takav raspored bi se desio, jer bi se stvorio krug od tri tima sa istim učinkom 4-6 (Zenit-Partizan-Turk Telekom) u kojem srpski klub ima odličnu poziciju, jer više ne zavisi od Trenta.

Ako Partizan pobijedi sa 4 razlike, uz ponavljamo očekivan trijumf Valensije u Trentu, onda bi najvjerovatnije bio četvrti jer Zenit ima bolju koš razliku.

Što se tiče meča u Sankt Peterburgu, domaćin je mnogo bolje otvorio susret, tokom većeg dijela prvog poluvremena imao i dvocifrenu prednost, ali je na kraju prokockao i propustio priliku da ovjeri treću poziciju.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Amine Nua sa 17 poena i 6 skokova, Mantas Kalnijetis dodao je 14, jedan više od Tea Maledona, dok su po 12 postigli Alfa Kaba, Žan-Šarls Livio i Demarkus Nelson.

Kod Zenita dvocifreni su jedino bili Sergej Karsjov sa 14, odnosno DŽejlen Rejnolds sa 12 poena , dok Marko Simonović nije igrao.