latinica  ћирилица
19/12/2018 |  13:16 ⇒ 13:44 | Autor: RTRS

OO DNS Čelinac: Stranku napustio manji broj članova

OO DNS Čelinac saopštio je danas da je ovu stranku napustio manji broj članova.
Demokratski narodni savez - Foto: RTRS
Demokratski narodni savezFoto: RTRS

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Nakon napuštanja DNS-a Čelinac, donedavnog predsjednika i manje grupe članova Opštinskog odbora, ovim putem obavještavamo javnost i članstvo, da DNS u Čelincu sa ogromnom energijom i snagom, nastavlja svoj rad na upravo ustanovljenim i proklamovanim principima za koje je 100.000 građana Republike Srpske, dalo pečat i podršku DNS-u, na upravo završenim Opštim izborima u BiH, saopštio je OO DNS Čelinac.

Istovremeno prijateljski molimo sve medije koji su dana 18.12.2018. godine prenijeli ovu vijest, da objave ovaj demant i prenesu naš stav vezano za navedenu tematiku, jer je navedena vijest netačna, neistinita i isključivo služi zbunjivanju i obmanama javnosti a ne istini i profesionalnom novinarstvu, što bi vam poštovana gospodo trebalo biti prioritet u vašem radu.

Naime, istina je sljedeća, predsjednik OO DNS Čelinac je sazvao proširenu sjednicu OO iako je prethodno već otišao da pravi novu političku stranku, kako je u svom obraćanju i sam istakao.

OO DNS-a Čelinac broji 39 članova a na sjednicu se odazvalo tek 19 članova. Sjednici su prisustvovala i tri člana DNS-a koji nisu članovi OO, dakle u sali je bilo ukupno 22 prisutnih.

Iako je u diskusijama preovladavalo mišljenje da niti ima formalno-pravne osnove niti bilo kakavog utemeljenja, predsedavajući sjednice je predložio da se glasa o tome "ko će napustiti" OO DNS Čelinac.

Rezultat glasanja je bio takav da se 11 prisutnih izjasnilo da napušta DNS, jedan član se izjasnio da ne želi aktivno učešće u niti jednoj političkoj stranci i 10 se nije izjašnjavalo, jer su članovi DNS-a. Dakle DNS Čelinac je napustilio tek oko 23 posto članova opštinskog odbora.

Dosadašnjim kolegama koji su napustili stranku želimo sve najbolje u ličnom i porodičnom smislu, a politički put su sami sebi odredili.

Vama poštovana gospodo koji radite vrlo težak, složen i odgovoran posao, da ga radite istinski , profesionalno i korektno uvijek imajući na umu novinarsku etiku, "da se čuje i druga strana".