latinica  ћирилица
28/12/2018 |  19:01 ⇒ 21:44 | Autor: RTRS

Radojičić: Strategijom razvoja do četiri velika cilja

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da usvojeni budžet Grada Banjaluke za narednu godinu zadovoljava potrebe i planove grada, ali i da bi valjalo da je više novca u kasi.

Radojičić je gostujući u emisiji "Banjalučka panorama", istakao da da je optimista kada su u pitanju veliki projekti koji će biti realizovani do aprila, nakon čega bi trebalo ići u novi rebalans budžeta.

"Nadam se da ćemo, kada sravnimo ovu godinu u kojoj je bilo velikih investicija, biti u suficitu", rekao je Radojičić.

Grad se mora planski i sistemski razvijati, dodao je Radojičić, i naglasio da Strategija razvoja grada za narednih 10 godina trasira četiri velika cilja.

"To su grad sa povoljnim poslovnim okruženjem u koji će dolaziti investitori, zatim `zeleni grad` u kome se ne bavimo samo parkovima i zelenilom već vodosnabdijevanjem, rješenjima za otpadnu vodu i razvijenom kopmunalnom infrastrukturom. Treći cilj je `pametni grad`gdje bi uveli nove tehnologije za elektronske usluge parkiranja i izdavanja dozvola i četvrti cilj je razvoj društvenih djelatnosti kao što su sport, kultura, obrazovanje i zdravstveni centar u kojima moramo podići kvalitet i obim usluga", naglasio je Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da Banjaluku vidi kao grad koji raste i koji se razvija, uprkos negativnim demografskim trendovima.