latinica  ћирилица
11/01/2019 |  14:03 ⇒ 14:06 | Autor: SRNA

Bijeljina: Aukcija crteža gluve i nagluve djece za pomoć drugaru Miši

U Bijeljini je danas organizovana humanitarna prodajna izložba crteža i slika koje su izradila gluva i nagluva djeca, te umjetnička djela drugih autora, radi prikupljanja 2.600 KM za kupovinu slušnih aparata dječaku Miši Periću iz Velike Obarske.
Bijeljina - humanitarna izložba - Foto: SRNA
Bijeljina - humanitarna izložbaFoto: SRNA

Izložbu je organizovala Koalicija organizacija lica sa invaliditetom "Kolosi" iz Bijeljine, kako bi se odužili malom Miši koji je njima prošle godine pomogao u snimanju spota za kampanju "Ponosni za sebe".

Tehnički sekretar "Kolosa" Milorad Јović istakao je da mali Mišo živi u stanju socijalne potrebe.

"Vodimo ovu akciju od prošle godine, a ovo je finalni dan gdje na aukciji nudimo crteže i slike koje su u proteklim godinama izradili gluvi i nagluvi mališani, koji na taj način učestvuju u pomoći svom drugaru", rekao je Јović novinarima i dodao da je uvjeren da će sredstva biti prikupljena i da će sljedeće sedmice slušni aparati za malog Mišu biti uručeni u kancelariji "Kolosa".

Јović je rekao da je Mišo odličan učenik, sam slika, te su mu slušni aparati potrebni da bi mogao da nastavi zdravo da se razvija.

"Koalicija `Kolosi` radi na ostvarivanju prava osoba sa invaliditetom i želi kroz zakone i pravilnike, putem budžeta lokalne zajednice i entiteta, da pomaže tim osobama", naveo je Јović.

On je pojasnio da na taj način zagovaraju da Vlada Srpske usvoji pravilnik za medicinska sredstva prilagođen UN konvenciji, prema kojoj sve osobe sa invaliditetom imaju pravo na besplatna pomagala.

Izložbi su se odazvali privrednici i predstavnici političkih stranaka u Bijeljini da bi simboličnim doprinosom pomogli prikupljanje sredstava za slušne aparate koji su potrebni Miši.