latinica  ћирилица
11/01/2019 |  15:26 ⇒ 15:39 | Autor: SRNA

Kovač: Podrška učešću Srpske na sajamskim manifestacijama

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač vjeruje da će i ovogodišnje predstavljanje najznačajnijih turističkih potencijala Srpske u Tel Avivu biti uspješno, kao i da će biti prilika za unapređenje saradnje između Srpske i Izraela.
Nada Јovanović, Arie Livne i Dragica Kovač - Foto: SRNA
Nada Јovanović, Arie Livne i Dragica KovačFoto: SRNA

Kovačeva je navela da će resorno ministarstvo i ubuduće podržavati učešće Srpske na sajamskim manifestacijama koje su od interesa za bolje pozicioniranje Republike Srpske na svjetskoj turističkoj mapi, saopšteno je iz Ministarstva.

Ona je na današnjem sastanku u Banjaluci sa direktorom Turističke organizacije Republike Srpske Nadom Јovanović upoznata o planu promocije turističke ponude Srpske na najznačajnijim međunarodnim sajmovima turizma u ovoj godini, kao i o drugim planiranim promotivnim aktivnostima koje će Turistička organizacija Srpske realizovati u tekućoj godini.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i šef Predstavništva Republike Srpske u Izraelu Arie Livne i sekretar u Ministarstvu trgovine i turizma Biljana Korićanac, razgovarano je o učešću Republike Srpske na predstojećem međunarodnom sajmu turizma u Izraelu, koji je najveći sajam ovog tipa u istočnom Mediteranu i na kojem se svake godine predstavi više od 60 zemalja.

Potvrđeno je da će Predstavništvo, kao i prethodnih godina, pružiti neophodnu podršku u organizaciji učešća Republike Srpske na sajmu u Tel Avivu, kako bi turistička ponuda Srpske bila što uspješnije predstavljena na izraelskom tržištu.