X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
12/01/2019 |  12:53 ⇒ 17:04 | Izvor: SRNA

Pale: Otvoren prvi zimski džudo kamp

Na Palama je danas počeo prvi zimski džudo kamp koji je okupio 120 učesnika iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.
Pale: Prvi zimski džudo kamp -
Pale: Prvi zimski džudo kamp

Prvi zimski džudo kamp održava se u Sportsko-poslovnom centru "Peki" u organizaciji Džudo kluba "Rajko Kušić" sa Pala i Džudo saveza Republike Srpske.

Predsjednik paljanskog Džudo kluba "Rajko Kušić" Njegoš Poljaković kaže da su zimski kamp organizovali jer su Pale sportski grad i zbog blizine olimpijske ljepotice Јahorine, a nadaju se da će njegovo održavanje preći u tradiciju.

"Želimo da animiramo i ostale grane sporta i ostale Saveze da se počnu organizovati zimski kampovi u Palama, koriste potencijali za smještaj, dvorana i sve ostale mogućnosti koje one pružaju", rekao je Poljaković novinarima.

On navodi da su se takmičari odazvali u velikom broju, da je jako iznenađen ali da su uspjeli okupiti najbolje kadete, seniore i juniore.

Predsjednik Džudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović istakao je da je ovo još jedna od novih aktivnosti u Savezu koja treba da bude tradicionalna.

Pavlović kaže da već 20 godina imaju ljetni džudo kamp u Trebinju, te da im je želja bila da naprave i zimske pripreme.

On naglašava da su uslovi jako dobri u dvorani "Peki", kao i smještaj i ishrana u Studentskom centru "Pale".

Načelnik opštine Pale Boško Јugović rekao je da je opština pokrovitelj prvog zimskog džudo kampa koji je okupio 120 učesnika, a koji će trajati tri dana.

On je dodao da je lijepo vidjeti džudiste u velikom broju kako treniraju u dvorani dva puta dnevno, i da će iz ovoga kampa izvući sve pouke, kako bi bilo još bolje idući put.