latinica  ћирилица
12/01/2019 |  16:38 | Autor: sputniknews.com

Štimac: Velika je čast primiti nagradu od Kusturice

Slavko Štimac je ovogodišnji laureat nagrade za buduće filmove koja mu je sinoć dodijeljena na otvaranju 12. filmskog i muzičkog festivala Kustendorf.
Slavko Štimac (Foto: Sputnik) -
Slavko Štimac (Foto: Sputnik)

Nagrađeni glumac koji se dokazao na filmskom platnu još od malih nogu, u izjavi za Sputnjik nije porekao mogućnost da će ponovo zaigrati u nekom filmu Emira Kusturice, ali je i istakao koliki značaj za njega ima pristiglo priznanje.

"Dugo sam na filmu, bio sam jako mali kad sam prvi put stao ispred kamere, može se reći da sam odrastao na filmu. To je moj svijet, moja porodica. Velika je čast kada ovakva nagrada dolazi od nekoga ko je dokazani majstor svog zanata - od Emira Kusturice. Samim tim je veliko zadovoljstvo", rekao je Štimac za Sputnjik.

Na pitanje s kojim je velikanom jugoslovenskog glumišta pronašao najbolji zajednički jezik u kadru, "čudo od deteta" odgovara da ih je bilo mnogo.

"Slobodan Aligrudić mi je možda bio najjači partner tokom moje mladosti. U filmu "Sjećaš li se Doli Bel" smo oživljavali odnos oca i sina i to je nekako uvijek posebno. On je bio maestralan. Emotivno doživim te naše zajedničke scene svaki put kad ih pogledam", kaže Štimac.

Dvanaesti Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf otvoren je sinoć na Mećavniku.