latinica  ћирилица
13/01/2019 |  08:01 ⇒ 21:30 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske čestitali pravoslavnu Novu godinu

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je pravoslavnu Novu godinu svim građanima Republike Srpske, koji praznuju po julijanskom kalendaru, uz želje da praznik provedu u miru i radosti.
Republika Srpska - Foto: RTRS
Republika SrpskaFoto: RTRS

"Želim vam da praznik provedete u miru i radosti. Neka vam Nova godina donese dobro zdravlje, porodičnu sreću, napredak i blagostanje", navodi se u čestitki Cvijanovićeve.

I predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku povodom obilježavanja pravoslavne Nove godine.

"U ime Vlade Republike Srpske, i svoje lično ime, svim građanima Republike Srpske i BiH koji praznuju prema julijanskom kalendaru upućujem iskrene čestitke uz želju da vam 2019. godina donese dobro zdravlje, porodičnu sreću i uspjeh. U nadi i uvjerenju da će 2019. godinu obilježiti stabilnost, zajedništvo i društveni razvoj, srdačno vas pozdravljam", navodi se u čestitki predsjednika Vlade.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je pravoslavnu Novu godinu svim građanima Republike Srpske uz želju da ovaj praznik provedu u duhu pravoslavlja, humanosti, ljubavi i saradnje, okruženi svojim najmilijima.

"Neka Vam Nova godina donese uspjeh, zdravlje, ljubav, napredak i blagostanje. Srećna i blagoslovena 2019. godina", navodi se u čestitki Čubrilovića.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je pravoslavnu Novu godinu svim građanima Republike Srpske i BiH koji proslavljaju prema julijanskom kalendaru, poželjevši im dobro zdravlje i napredak u životu.