latinica  ћирилица
13/01/2019 |  09:12 ⇒ 10:32 | Autor: SRNA

Višegrad: 40 godina druženja sa Lovačkim udruženjem "Kolubara" iz Lazarevca

Višegradski lovci obilježili su na lovačkoj večeri u Višegradu 40 godina druženja sa Lovačkim udruženjem "Kolubara" iz Lazarevca.
Druženje lovačkih društava u Višegradu (Foto:opstinavisegrad.com) -
Druženje lovačkih društava u Višegradu (Foto:opstinavisegrad.com)

Na lovačkoj večeri, koja je održana sinoć, okupilo se oko 300 lovaca iz Republike Srpske i Srbije, a prisustvovao je i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, koji je najavio da će i ove godine biti izdvojena značajna sredstva za lovačka udruženja.

Ministar Pašalić je zajedno sa načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem sinoć dobio zlatnu značku Lovačkog udruženja "Panos", kao i Lovačko društvo "Kolubara" iz Lazarevca za 40 godina bratimljenja dva društva.

Đurević je zahvalio za priznanje i izrazio uvjerenje da će u narednoj sezoni imati još bolju saradnju.

Predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić poželio je lovcima puno uspjeha u lovu i radu, te istakao značaj podrške lokalne vlasti zahvaljujući kojoj Lovačko udruženje "Panos" iz Višegrada, koje je organizovalo lovačku večeru, ima dobre rezultate.

Predsjednik Lovačkog udruženja "Panos" Vladan Nikitović ocijenio je proteklu sezonu uspješnom, te najavio da sada pa do početka maja slijedi prihrana divljači.

"Sezona lova je završena. Prethodna lovna sezona je bila vrlo uspješna, jer smo prodali dva medvjeda", rekao je Nikitović.

Predsjednik Lovačkog udruženja "Kolubara" iz Lazarevca Tomislav Rikanović zahvalio je lovcima iz Višegrada i Lazarevca, što su i u teškim trenucima uspjeli da održe ovo druženje.

Predsjednik Lovačkog udruženja "Lazarevo" iz Lazareva Novak Andrić rekao je da su se prije 19 godina pobratimili sa "Panosom", te da će naredne godine obilježiti dvije decenije zajedničkog rada i druženja.

Lovačko udruženje "Panos" iz Višegrada osnovano je 1922. godine, trenutno broji 250 članova.