latinica  ћирилица
13/01/2019 |  09:30 | Autor: SRNA

Bodiroga: Srpska napreduje iz godine u godinu (FOTO)

Proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga rekao je da obilježavanje 27. rođendana znači mnogo za Republiku Srpsku, koja je danas slobodna, sigurna i otvorena za sve njene građane i dijeli evropske vrijednosti.
Dejan Bodiroga   (Foto:tvarenasport.com) -
Dejan Bodiroga (Foto:tvarenasport.com)

Bodiroga kaže da Republika Srpska napreduje iz godinu u godinu, te da je za srpski narod značajno da se uspješni ljudi, koji vode porijeklo iz Srpske, jednog dana tamo vrate.

"Svi naši ljudi koji vode porijeklo iz Republike Srpske imaju u glavi to da nakon završenih sportskih ili nekih drugih karijera jednog dana više vremena provode tamo gdje su im korijeni. Republika Srpska je dio svih nas koji smo otišli širom svijeta i uvijek će biti u našim srcima gdje god mi bili", poručio je Bodiroga za "Večernje novosti".

Bodiroga, kome je na Dan Republike Srpske - 9. januara u Banjaluci uručen Orden časti sa zlatnim zracima, izjavio je da je ovo velika čast i da za priznanje za njega ima posebno značenje jer su njegovi korijeni iz Hercegovine

Foto: RTRS

"Orden je specifičan na svoj način, kao i medalje koje sam osvajao. Naravno da će imati posebno mjesto u mom srcu. Ovo je za mene značajno priznanje i obaveza da i ubuduće promovišem vrijednosti koje objedinjuje sport", poručio je Bodiroga.

On kaže da je podrška iz Srpske njemu lično i reprezentaciji Srbije uvijek mnogo značila.

"Znali smo da imamo vjetar u leđa od našeg naroda širom svijeta, gdje god se nalazi, a posebno nas je radovala podrška naroda iz svih dijelova Republike Srpske. Drago mi je što smo svu tu ljubav i energiju koju smo dobijali od navijača i sunarodnika vratili pobjedama i osvajanjem mnogih medalja", rekao je Bodiroga.

Bodiroga kaže da nastoji da bude izvan politike i da njegova interesovanja definitivno nisu vezana za tu oblast, ali je potvrdio da je veliki prijatelj sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

"Uvijek kada se sretnemo popričamo, naravno između ostalog i o košarci. Dodik je veliki navijač i poznavalac košarke. Prati košarku i imamo mnogo zajedničkih tema. On je uradio velike stvari zajedno sa svojim timom za Republiku Srpsku", smatra Bodiroga.

On kaže da je doprinos Srpskoj, kao dobrom i lijepom mjestu za sve, dao i košarkaški kamp koji je organizovao u Trebinju 11 godina, kroz koji je prošlo više od 3.000 djece iz 20 zemalja svijeta.

"Kroz različite sportske i vansportske aktivnosti učesnici kampa su imali priliku da se uvjere u gostoprimstvo, ljubav i otvorenost našeg naroda. Bio je to jedan uspješan projekat, jer sport briše sve granice i stvara prijateljstva za cijeli život", rekao je Bodiroga.