latinica  ћирилица
13/01/2019 |  15:17 ⇒ 20:18 | Autor: SRNA

U ponedjeljak kiša, u višim predjelima na istoku snijeg

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će u većini krajeva padati kiša, a na istoku u višim predjelima snijeg.

Ujutro će biti oblačno, tokom dana će padati kiša, a na istoku u višim predjelima snijeg, saopštio je Hidrometeorološki zavod Republike Srpske. .

Uveče će doći do djelimičnog razvedravanja.

Vjetar slab do umjeren, u Hercegovini uglavnom slaba do umjerena bura, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Јutarnja temperatura od minus dva do tri, na planinama i u višim predjelima oko minus četiri, a najviša dnevna od dva do osam, u višim predjelima od minus jedan stepen Celzijusov.

U Republici Srpskoj i FBiH danas je umjereno oblačno i suvo vrijeme, u nižim predjelima sa dosta sunca, a na planinama na istoku sa slabim snijegom. Tokom večeri očekuje se jače naoblačenje u cijeloj zemlji.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus osam, Bugojno, Čemerno minus tri, Gacko, Ivan Sedlo minus dva, Šipovo minus jedan, Sarajevo, Nevesinje, Srebrenica, Han Pijesak nula, Bileća, Livno, Sokolac, Mrkonjić Grad, Rudo, Foča jedan, Mrakovica, Široki Brijeg dva, Višegrad, Grude, Mostar, Tuzla, Zvornik tri, Bijeljina, Doboj, Neum, Krupa na Uni, Trebinje pet, Brčko šest, Novi Grad, Prijedor, Srbac, Gradačac, Sanski Most sedam, Banjaluka, Ribnik devet, Bihać 10 stepeni Celzijusovih.

U utorak, 15. januara, jutro će biti umjereno do potpuno oblačno, na jugu pretežno vedro, a na istoku u višim predjedlima ponegdje će provejavati slab snijeg.

Tokom dana promjenljivo oblačno, na jugu pretežno vedro sa suncem. Јutarnja temperatura od minus šest do nule, na planinama i u višim predelima oko minus 11, a najviša dnevna od nula do šest, u višim predjelima od minus pet stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 16. januara jutro umjereno oblačno, suvo i hladno, na sjeveroistoku i istočnim krajevima pretežno vedro, a tokom dana u većini krajeva oblačno sa dosta sunčanih intervala.

Јutarnja temperatura od minus šest do jedan, na planinama i u višim predjelima oko minus 10, a najviša dnevna od dva do devet, u višim predjelima od minus dva.

U četvrtak, 17. januara, jutro oblačno, suvo i hladno, u istočnim krajevima i na jugu pretežno vedro.

Tokom dana u većini krajeva oblačno sa dosta sunčanih intervala, a uveče naoblačenje koje će usloviti kišu prvo na jugu, a tokom noći i u ostalim krajevima. Na sjeverozapadu očekuje se susnježica i snijeg.

Јutarnja temperatura od minus dva do četiri, na planinama i u višim predjelima oko minus četiri, a najviša dnevna od tri do 10, u višim predjelima od nula stepeni.