latinica  ћирилица
14/01/2019 |  14:47 ⇒ 20:58 | Autor: SRNA

U utorak umjereno oblačno

U centralnim i istočnim područjima Republike Srpske i Federacije BiH sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme, dok će u ostalim dijelovima biti malo do umjereno oblačno i sunčano.

Ujutro će biti malo do umjereno oblačno, suvo i hladno vrijeme, na jugu pretežno vedro, dok će na istoku na visini ponegdje provejavati slab snijeg.

Tokom dana očekuje se promjenljivo oblačno, a na jugu i sjeverozapadu pretežno vedro sa sunčanim intervalima.

Duvaće slab do umjeren vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Јutarnja temperatura biće od minus osam do minus dva, na jugu od minus jedan do četiri stepena, a najviša dnevna iznosiće od minus dva do četiri, na sjeveru i sjeverozapadu od tri do osam stepeni Celzijusovih.

Danas je bilo pretežno oblačno vrijeme, u sjevernim područjima sa kišom, a u ostalim djelovima sa susnježicom i snijegom. Tokom dana, došlo je do prestanka padavina i smanjenja oblačnosti.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus pet, Rudo minus dva, Gacko minus jedan, Čemerno nula, Ivan sedlo i Livno jedan, Han Pijesak, Foča, Nevesinje i Grude dva, Trebinje, Bugojno, Mostar i Široki Brijeg tri, Mrkonjić Grad, Sarajevo i Stolac četiri, Zenica pet, Zvornik, Šipovo, Mrakovica i Neum šest, Bijeljina i Tuzla osam, te Ribnik devet stepeni Celzijusovih.

U Novom Gradu, Brčkom i Gradačcu danas je u 13.00 časova izmjereno 11 stepeni, u Prijedoru i Sanskom Mostu 12, te Banjaluci i Bihaću 13 stepeni Celzijusovih.