latinica  ћирилица
15/01/2019 |  11:12 | Autor: SRNA

Povrijeđena djevojka i dalje na aparatima za disanje

Sedamnaestogodišnja djevojka, čiji su inicijali N.Ј, koja je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći u Mahovljanima kod Laktaša, i dalje je priključena na aparate za disanje, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske.
Univerzitetski-klinički centar Republike Srpske -
Univerzitetski-klinički centar Republike Srpske

Dežurni ljekar na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje UKC-a Bojan Tomanić kaže da je pacijentkinja primljena u teškom opštem stanju i da su sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem krajnje neizvjesne i preuranjene.

Pacijentkinja je dovezena u Urgentni centar UKC-a juče u 3.10 časova sanitetskim vozilom Službe hitne pomoći Doma zdravlja Laktaši, a nakon dijagnostičke obrade, hospitalizovana je u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

Iz UKC-a navode da je zdravstveno stanje pacijenta čiji su inicijali S.K./22/, koji je dovezen istim sanitetskim vozilom, trenutno stabilno i on ostaje na daljem liječenju i praćenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Pacijent je, nakon dijagnostičke obrade, hospitalizovan u Službi za torakalnu hirurgiju UKC-a.

Načelnik Službe za torakalnu hirurgiju Marko Kantar kaže da je ovaj pacijent zadobio povrede glave i grudnog koša, njegovo zdravstveno stanje trenutno je stabilno i on ostaje na liječenju i praćenju u UKC.

Tri lica su poginula, a tri povrijeđena u dvije saobraćajne nesreće koje su se juče rano ujutro dogodile na području opštine Laktaši.

U saobraćajnoj nesreći u mjestu Mahovljani, kada je automobil "golf pet" skliznuo sa kolovoza, poginuli su Bojan Vuković /22/ iz Aleksandrovca i maloljetno lice čiji su inicijali A.K.

U mjestu Јakupovci, kada je "pežo 206" skliznuo sa kolovoza, poginuo je Marko Stojanović Ivekić /23/.

U ovim saobraćajnim nesrećama povrijeđena su tri lica, od kojih su dva hospitalizovana u UKC-u, a jedno je nakon ukazane ljekarske pomoći, otpušteno kući.