latinica  ћирилица
15/01/2019 |  12:07 | Autor: SRNA

Identifikovano lice koje je oštetilo elektromrežu

Policija iz Doboja oduzela je na području ovog grada veću količinu oružja i eksplozivnih materija i identifikovala lice čiji su inicijali V.Đ. /19/ koje je prethodno vatrenim oružjem nanijelo oštećenja na elektromreži, usljed čega je došlo do obustave željezničkog saobraćaja na relaciji Maglaj-Doboj.
Policija Republike Srpske - Foto: SRNA
Policija Republike SrpskeFoto: SRNA

Iz dobojske Policijske uprave danas je saopšteno da je lice V.Đ. sa područja ovog grada identifikovano juče kada je i neposredno iza ponoći počinilo navedeno krivično djelo.

Pretresom stana i drugih prostorija u vlasništvu lica čiji su inicijali Lj.Đ, a koje koristi V.Đ, pronađen je i oduzet puškomitraljez sa tri okvira za municiju, 140 komada različite municije i okviri za automatsku pušku bez municije.

Policija je utvrdila da je V.Đ. u nedjelju, 13. januara, od lica sa područja Doboja čiji su inicijali M.S. uzelo automatsku pušku, te da ju je vratilo drugog dana u podnevnim časovima.

Kod M.S. je pronađena i oduzeta automatska puška, kao i tri okvira za municiju, a u jednom okviru nalazilo se devet komada municije.

Istog dana je na području Doboja, pretresom stana i drugih prostorija koje koristi lice čiji su inicijali takođe M.S, oduzeta jedna automatska puška, prepravljena puška "špagin", ručni bacač raketa, kao i 1.689 komada različite puščane municije, po tri tromblonska metka i ručne bombe, te četiri komada trotilskog eksploziva.

Okružnom javnom tužilaštvu Doboj će nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv V.Đ. biti dostavljen izvještaj za izvršeno krivično djelo oštećenje ili uništenje javnih uređaja i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Protiv lica M.S, Lj.Đ. i M.S. biće dostavljen izvještaj za izvršeno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.