latinica  ћирилица
15/01/2019 |  12:19 ⇒ 16/01/2019 | 08:17 | Autor: RTRS

Božićni prijem - Dodik poručio: Srpsku čekaju bolji dani (FOTO)

U sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu održan je Božićni prijem koji je organizovao predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Pozdravljajući prisutne, predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, istakao je da je na kraju svetkovina posvećenih Novoj godini, Danu Republike Srpske i Božiću, imao potrebu da organizuje ovaj prijem kojim pokazuje privrženost okupljanju, miru i dobrim odnosima među ljudima.

Božićni prijem (Foto: RTRS)

Naglasio je da je važna poruka današnjeg prijema da se u BiH sačuva stabilnost i mir.

"Smatram svojom obavezom da upriličim ovakav prijem. Republika Srpska je nedavno proslavila Dan Republike i niko ne treba da sumnja da ćemo ga i dalje slaviti", naglasio je Dodik.

Dodao je da su netačne priče da je to neustavan datum.

Božićni prijem (Foto: RTRS)

"Žao mi je što se oko toga digla velika galama, ali to nije dobro za odnose u BiH. Smatramo da je u svim civilizovanim zemljama svijeta veoma važno poštovanje najviših pravnih dokumenata, kao što je kod nas Ustav BiH", poručio je Dodik.

On je naglasio i da je ključno pitanje za funkcionisanje BiH odlazak visokog predstavnika.

Božćni prijem (Foto: RTRS)

"Neću opstruisati rad Predsjedništva BiH, iako ga neki opstruišu, što se vidi u vezi s pitanjem imenovanja predsjedavajućeg Savjeta ministara", rekao je Dodik i dodao da su opstrukcije vezane za uslovljavanja, koja za BiH nikada nisu bila dobra.

Poručio je da je njegova primarna obaveza da štiti interese srpskog naroda i dodao da je uvjeren da Republiku Srpsku čekaju bolji dani.

Delegacija Srpske (Foto: RTRS)

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom, uz božićne čestitke, zahvalio je Dodiku kao dobrom domaćinu na činjenici da je prvi put upriličen božićni prijem u Istočnom Sarajevu.

Mitropolit Hrizostom (Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija)

"Vašim izborom za člana Predsjedništva BiH i Vaš aktivizam pozitivno su se odrazili na srpski narod na ovom području", dodao je mitropolit.

On je zamolio Dodika da njegov mandat srpskog člana Predsjedništva BiH bude na opšte zadovoljstvo srpskog naroda, a naročito na opšti napredak i poboljšanje života na ovim prostorima.

Obraćajući se predsjedavajućem Predsjedništva BiH i brojnim zvanicama na prijemu, mitropolit Hrizostom je istakao da je primarni zadatak Istočno Sarajevo, Sarajevsko-romanijsku regiju, Podrinje i Hercegovinu povezati novim i savremenim putevima i komunikacijama.

On je Dodiku poželio srećnu i uspješnu 2019. godinu, u kojoj će, kao i do sada, raditi na opšte dobro i zadovoljstvo srpskog, ali i svih drugih naroda na ovim prostorima.

Božićnom prijemu prisustvovali su predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i ostale mnogobrojne zvanice.

Božićni prijem (Foto: RTRS)

Povezane vijesti:

Dodik: Pokušaću obezbijediti što bolji aranžman o isporuci gasa

Dodik: Srpska posvećena sprovođenju izbornih rezultata

SDA izigrala načelni dogovor

Dodik: BiH nema vremena da stoji i ja to neću činiti