latinica  ћирилица
15/01/2019 |  15:41 ⇒ 17:52 | Autor: RTRS

Bileća okovana snijegom i ledom, komunalci rade, ali ih je malo

Bileća je već nekoliko dana okovana snijegom i ledom. Mještani kažu da je snijeg ponovo iznenadio nadležne službe. Centar opštine okovan je ledom i snijegom, a tek jutros komunalne službe počele su da obavljaju svoj posao. Nadležni kažu da su radili koliko su mogli, ali da im nedostaje ljudstva i mehanizacije.

Trebate biti izuzetno spretni da biste prošli centrom opštine. Led i snijeg na sve strane. Građani Bileće navikli su da mnoge stvari u opštini ne funkcionišu kako bi trebalo, pa čak i imaju razumijevanja za to.

U opštinskom Odjeljenju za inspekcije kažu da su tražili pomoć Civilne zaštite, ali bez uspjeha.

- Kako izgleda centar grada? Ne može se proći zato što radimo ulicu. Mora se jednom ulica srediti. Nakon stotinu godina radimo ulicu i sad se ne može proći. Radi se nešto i završiće se brzo i imaćemo najljepšu ulicu u Hercegovini. Danas ćemo početi da radimo, a završićemo toga dosta - uvjerava Miljan Aleksić, načelnik opštine Bileća.

Sve opštinske službe u Bileći bile su na kolektivnom petnaestodnevnom odmoru. I dok su oni odmarali, ljekari trebinjske ortopedije tvrde da su imali pune ruke posla sanirajući više preloma kod građana Bileće nastalih zbog padova na ledu.