latinica  ћирилица
15/01/2019 |  17:14 | Autor: SRNA

Vulin: Svaka akcija Tirane izazvaće reakciju na Balkanu

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je albanski premijer Edi Rama izjavom o ujedinjenju sa Albancima sa Kosova i Metohije u stvari mislio na ujedinjenje svih Albanaca na Balkanu, te naglasio da ga zanima kako će na to reagovati Crna Gora i Makedonija.
Aleksandar Vulin - Foto: SRNA
Aleksandar VulinFoto: SRNA

"Svaka akcija na Balkanu izaviva reakciju. Više od Ramine ideje o `velikoj Albaniji` zanima me kako će reagovati Crna Gora i Makedonija jer je jasno da su oni na putu `velike Albanije` i ujedinjenja svih Albanaca", rekao je Vulin, saopšteno je iz Ministarstva.

Vulin je naglasio da će Beograd čekati i na reagovanje velikih sila, dodavši da će poruka biti jasna ako osuda izostane i da će Srbi će nastaviti još snažnije raditi na rješavanju srpskog nacionalnog pitanja.

"Sve što je dopušteno Albancima neće moći da se zabrani Srbima. Srbija će brinuti o svojoj stabilnosti, o sebi i svom narodu. I prvi put, brinuće samo o svojoj stabilnosti o sebi i svom narodu", poručio je Vulin.

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je ranije da Tirana ohrabruje postizanje sporazuma Beograda i Prištine, jer će on omogućiti ujedinjenje Albanije sa samoproglašenim Kosovom.