latinica  ћирилица
15/01/2019 |  19:36 ⇒ 19:38 | Autor: RTRS

Srbija poslije preokreta bolja od Koreje

Rukometna reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, pošto je poslije preokreta savladala Koreju (31:29).
Srbija - Koreja - Foto: Getty Images
Srbija - KorejaFoto: Getty Images

Ovim trijumfom izabranici trenera Nenada Peruničića poslije četiri kola imaju jednu pobjedu, jedan remi i dva poraza, i još uvijek imaju šanse za prolazak u drugi krug. Istina, minimalne, jer treba da pobjede domaćina Njemačku, ali i da Brazil poklekne od Koreje, odnosno Rusija protiv Francuske.

I ovaj meč pokazao je dva lica "orlova" koji su mnogo griješili tokom prvih 30 minuta igre, pa su uporni korejanci na odmor otišli sa iznenađujućih +2 (16:14), a dodatan teret Srbiji bio je i crveni karton Draška Nenadića, koji je čini se preoštro poslan direktno u svlačionicu nakon jednog oštrog starta.

U nastavku meča Srbija je jurila prednost, i tek u finišu lomi otpor Koreje, kada prvo poravnava na 24:24, a vrlo brzo prelazi i u vodstvo, koje je u jednom trenutku bilo i +4 (30:26).

Sjajan je bio Vukašin Vorkapić, koji je samo za 24 minuta igre imao 100 odstotan učinak sedam pogodaka iz sedam pokušaja, dok je Nemanja Ilić upisao pet pogodaka.

Ranije u ovoj grupi Brazil je savladao Rusiju (25:23), dok veliki derbi za prvo mjesto igraju Njemačka i Francuska.