latinica  ћирилица
18/01/2019 |  14:57 | Autor: Večernje novosti

Kneževića tajno prate u Londonu?

Ko to tajno prati i opservira u Londonu aktivnosti Duška Kneževića, vlasnika i direktora crnogorske "Atlas banke" i "Invest banke Montenegro"!?
Kneževića tajno prate u Londonu - Foto: Novosti.rs
Kneževića tajno prate u LondonuFoto: Novosti.rs

Vlasnik i direktor "Atlas banke" i "Invest banke Montenegro" Duško Knežević je u prethodno datom intervjuu za "TV Vijesti" rekao da se nalazi u Londonu, a u crnogorskim medijima ovih dana se pojavila informacija da neko njegove aktivnosti u tom gradu tajno prati i opservira.

Za Kneževićem je raspisana nacionalna potjernica, a on je najavio da će zbog pokušaja vrha crnogorskog režima i kako je naveo, klanova bliskih prvoj familiji da mu otmu imovinu i poslove, nastaviti da posredstvom štampanih i elektronskih medija plasira kompromitujuće informacije o, kako je izjavio, inkriminišućim aktivnostima crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića i njegovih bliskih saradnika u Demokratskoj partiji socijalista.

Takođe, Knežević je nedavno najavio i organizovanje protesta u Crnoj Gori, u kojima je pozvao klijente banaka u njegovom vlasništvu i predstavnike crnogorske opozicije da mu se pridruže, što je on potvrdio u svojoj nedavnoj izjavi za crnogorske dnevne novine "Dan" u kojima je istakao, "Krećemo sa protestima, sve ćemo im naplatiti, vratićemo sve svakome i to sa kamatom."

Predsjednik Atlas grupe je u nekoliko navrata najavio da će govoriti o "sumnjivim poslovima crnogorske vlasti", a putem društvenih mreža objavljuje slike iz vremena dobrih poslovno-prijateljskih odnosa sa Đukanovićem.

Inače, mediji su ranije objavili snimak na kojem se vidi kako Knežević daje 97.500 evra tadašnjem gradonačelniku Podgorice i visokom funkinoneru DPS-a Slavoljubu Stijepoviću, koji su bili namjenjeni za finansiranje izborne kampanje vladajuće partije.

Tada je Knežević više puta u svojim izjavama za medije ponovio da je donirao novac za izbornu kampanju Demokratske partije socijalista i da je to činio u dogovoru sa Milom Đukanovićem.

Prema pisanjima medija u Crnoj Gori, Knežević je važio za režimskog biznismena kojem je od strane crnogorske vlasti bilo omogućeno i da realizuje brojne kapitalne investicije na području crnogorskog primorja, pa se stoga postavlja pitanje kome je sada u interesu da tajno prati i opservira Kneževićeve aktivnosti u Londonu!?