latinica  ћирилица
18/01/2019 |  17:36 | Autor: TANЈUG

Vukovarska policija o napadu na maloljetnog Srbina: U pitanju sukob navijača

Vukovarsko-sremska policija danas u saopštenju tvrdi da je u slučaju napada na maloljetnog Srbina na autobuskoj stanici u Vukovaru, prema dosadašnjim saznanjima, riječ o sukobu pripadnika različitih navijačkih grupa.
Vukovar - Foto: RTRS
VukovarFoto: RTRS

Policija tvrdi da je nakon verbalnog sukoba, u kojem su učestvovala dvojica pripadnika jedne navijačke grupe protiv tri pripadnika druge navijačke grupe, uslijedio fizički sukob dvojice maloljetnika, u kojem je jedan lakše povrijeđen, prenio je Indeks.

U srijedu uveče maloljetni Srbin napadnut je na autobuskoj stanici u Vukovaru. To se dogodilo samo dva dana pošto je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izjavio da djeca koja nastavu uče na srpskom jeziku u tom gradu ne poštuju hrvatsku himnu, jer ne ustaju tokom njenog intoniranja.

Napadnuti tinejdžer je učenik trećeg razreda Tehničke škole "Nikola Tesla" u Vukovaru koji nastavu pohađa na srpskom jeziku.

Njega je napala grupa vršnjaka od kojih samo jedan nije imao fantomku, a kojeg je on prepoznao kao svog kolegu iz iste škole, ali koji nastavu pohađa na hrvatskom jeziku.

Hrvatski portal "Srbi" naveo je da je prepoznati napadač maloljetnik, pripadnik navijačke grupe Bed blu bojsi (navijači zagrebačkog Dinama), koji i inače pravi probleme u školi.