latinica  ћирилица
19/01/2019 |  11:07 | Autor: SRNA

Hrvatska: Policajac pucao u krijumčara migranata

Hrvatski policajac pucao je na Istarskom ipsilonu na vozilo u kome su krijumčareni migranti sa Kosova, nakon što je vozač krenuo da ga udari.

Iz istarske policije su naveli da povrijeđenih u jučerašnjem incidentu nije bilo, te da se za vozačem intenzivno traga.

Incident se dogodio juče poslijepodne kada su policajci prema Pazinu uočili sumnjivo vozilo marke "škoda", za koje je prethodno postojala informacija da se dovodi u vezu s mogućim krijumčarenjem ljudi, prenose hrvatski mediji.

Policija je pokušala da zaustavi vozilo uz upotrebu svjetlosnih i zvučnih signala, ali je to vozač ignorisao, te nastavio da se kreće velikom brzinom sve do dijela puta na kome se izvode radovi i saobraćaj odvija jednom trakom.

"Nailaskom na kolonu vozila nepoznati vozač se zaustavio i u tom trenutku iz vozila su izašle četiri nepoznate osobe, koje su pobjegle u šumu", navodi se u saopštenju istarske policije.

Policija dalje navodi da je njihov kolega prišao vozilu, ali da je vozač, namjeravajući da pobjegne, vozilom krenuo prema policijskom službeniku.

"Kako bi otklonio opasnost za vlastiti život i za život drugih osoba, s obzirom na to da je vozač krenuo obilaziti zaustavljena vozila da bi nastavio vožnju trakom namijenjenom za vozila iz suprotnog smjera, policijski službenik je ispalio hitac prema gumama", objasnili su iz istarske policije.

Vozač je zatim pobjegao sa lica mjesta, a vozilo je pronađeno kilometar dalje.

Policija je sinoć pronašla osobe koje su pobjegle iz vozila, a riječ je o nezakonitim migrantima sa Kosova.