latinica  ћирилица
20/01/2019 |  12:21 ⇒ 19:05 | Autor: RTRS

Humanitarne akcije za pomoć Dubičaninu Zoranu Krnjajiću

Nakon emitovanja priloga u našem Dnevniku o Zoranu Krnjajiću iz Pucara kod Kozarske Dubice, nezaposlenom borcu prve kategorije i sinu poginulog borca Vojske Republike Srpske, pomoć je počela da pristiže.

Krnjajić sada živi u neuslovnoj kući. Kako bi što prije imao siguran krov nad glavom, opština Kozarska Dubica donirala je pet hiljada maraka, a organizovano je i humanitarno veče za prikupljanje pomoći.

Zoran Krnjajić teška srca prihvata pomoć od svojih sugrađana, ali svjestan cijele situacije ponos je stavio na drugu stranu, znajući da bez krova nad glavom ne može da živi.

- Puno mi je teško, hvala svima od srca, kaže Zoran.

Organizator humanitarne večeri za Zorana Krnjajića je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta", Dramski studio "Artist", te orkestar "Pet plus bend" kao i mjesne boračke organizacije.

Cilj je, kako kažu, pomoći ratnom drugu i sugrađaninu.

- Živi u teškim uslovima, zdravstveno stanje mu je loše i zato smo odlučili da pomognemo u ovoj humanitarnoj akciji da mu napravimo kuću, istakao je Mile Zeljić, predsjednik SPKD "Prosvjeta" u opštini Kozarska Dubica.

I opština Kozarska Dubica uključila se u pomoć svome sugrđaninu, donirajući pet hiljada maraka.

- Četiri hiljade će biti u građevinskom materijalu a hiljadu maraka ćemo ostaviti za izvođenje radova, odnosno ako ne bude donatora majstora koji će dobrovoljno graditi, navodi Dušan Drljić, načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica.

Podršku i pomoć pružili su i brojni građani Kozarske Dubice, ali i politički subjekti.

- Moram da naglasim da ću se potruditi u ime Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite da sagledamo taj problem i da pomognemo koliko budemo u zakonskoj mogućnosti, kaže Duško Milunović, predsjednik Opštinskog odbora SP i ministar rada i boračko invalidske zaštite.

Na humanitarnoj večeri prikupljeno je 3.500 maraka od kojih je je 1.000 maraka donacija jereja Bojana Ristića.

Međutim, ova sredstva nisu dovoljna kako bi se trajno riješio problem stambenog pitanja Zorana Krnjajića i on dobio krov nad glavom.