latinica  ћирилица
21/01/2019 |  12:17 ⇒ 17:49 | Autor: RTRS

U svim školama u Srpskoj počela nastava

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je danas da je u svim školama u Srpskoj počela nastava u drugom polugodištu školske 2018/19. godine.

"Pratićemo i dalje stanje na terenu, s obzirom na najavu snježnih padavina i sve ono što diktiraju zimski uslovi", rekla je Trivićeva novinarima u Banjaluci i istakla da danas nijedna škola nije prijavila da nije počela sa radom.

Trivićeva je čestitala početak nastave u drugom polugodištu, izrazivši zadovoljstvo činjenicom da su nastavnicima povećane plate, te se planira i nastavak mjera za poboljšanje položaja prosvjetnih radnika.

Povodom početka nastave, Trivićeva je posjetila područno odjeljenje Osnovne škole "Milan Rakić" u banjalučkom naselju Novoselija. To je jedna od škola koja je iz programa investicija dobila novi namještaj.

Prema podacima Ministarstva prosvjete i kulture, nastavu je u prvom polugodištu u Republici Srpskoj pohađalo 92.000 učenika u 187 osnovnih škola i 37.000 učenika u 94 srednje škole.

Nastava u osnovnim školama u školskoj 2018/2019. godini završava najkasnije 21. juna, a za učenike završnog razreda osnovne škole najkasnije 7. juna, saopšteno je iz resornog ministarstva.

U srednjim školama nastava se završava 14. juna, a za učenike završnih razreda 17. maja, dok učenici umjetničkih škola nastavu završavaju 7. juna, osim maturanata kojima će nastava biti okončana 24. maja.

Proljećni raspust trajaće od 22. do 26. aprila.