latinica  ћирилица
21/01/2019 |  13:52 | Autor: SRNA

U utorak oblačno i prohladno sa slabim snijegom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje oblačno vrijeme sa snijegom na istoku i sjeveroistoku, dok će u ostalim dijelovima padati kiša.
Zima - Foto: RTRS
ZimaFoto: RTRS

Ujutro, prijepodne i tokom dana će u većini krajeva biti oblačno i prohladno sa slabim snijegom.

Prema podnevu i poslije podne očekuje se jačanje padavina, posebno u centralnom planinskom pojasu i na zapadu, pa će doći do formiranja novog snježnog pokrivača koji će se prema noći i povećavati, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Visina novog snježnog pokrivača biće uglavnom od dva do 10 centimetara, lokalno od 15 do 25, dok se u Hercegovini očekuje od 40 do 60 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno i više.

Duvaće slab do umjeren vjetar sjeverni i sjeveroistočni.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus pet do nula stepeni Celzijusovih, na jugu od tri do osam, a dnevna od minus tri do tri, na jugu od četiri do devet stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus četiri, Han Pijesak i Mrakovica minus tri, Mrkonjić Grad i Bihać minus jedan, Čemerno nula, Šipovo, Bugojno, Gradačac, Јajce i Sarajevo nula, Novi Grad, Banjaluka, Prijedor, Ribnik, Sokolac, Srebrenica, Doboj, Livno, Sanski Most i Tuzla jedan, Bijeljina, Zvornik, Srbac, Brčko i Zenica dva, Nevesinje, Foča i Rudo četiri stepena Celzijusova.

U Gacku, Višegradu, Mostaru i Širokom Brijegu u 13.00 časova temperatura vazduha iznosila je pet stepeni Celzijusovih, u Grudama šest, u Neumu i Stocu osam, Bileći 11 i Trebinju 12 stepeni Celzijusovih.