latinica  ћирилица
21/01/2019 |  14:09 | Autor: SRNA

Otkriveno više falsifikovanih ličnih dokumenata

Službenici Јedinice granične policije Bijeljina su pri ulasku u BiH na graničnom prelazu Rača otkrili kod državljanina Makedonije falsifikovanu ličnu kartu i vozačku dozvolu Bugarske.

Falsifikovani dokumenti otkriveni su juče tokom kontrole autobusa koji saobraća na relaciji Beograd-Banjaluka.

O događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Na međunarodnom aerodromu Banjaluka pripadnici Granične policije BiH oduzeli su pet falsifikovanih ličnih karti Italije, te po jednu Francuske i Belgije.

Ovi dokumenti su otkriveni i oduzeti u petak i subotu, 18. i 19. januara, na letovima za Memingen i Brisel prilikom pasoške kontrole šest stranih državljana koji su izjavili da dolaze iz Irana.

Službenici Јedinice granične policije Aerodrom Sarajevo su u subotu, 19. januara, na letu za Stokholm od četiri državljanke Sirije oduzeli putne isprave jer su uočili da se u njima nalaze falsifikovani stikeri boravišne dozvole Grčke.

Prema nalogu tužioca nadležnih tužilaštava, pripadnici Granične policije BiH su državljane Irana i Sirije predali pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje.

Pripadnici Јedinice granične policije Brod su u subotu, 19. januara, uhapsili lice čiji inicijali su M.Z. jer ga potražuje Opštinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela iz Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije.

On je kontrolisan pri izlasku iz BiH na prelazu Brod i predat je službenicima Sudske policije Odžak.