latinica  ћирилица
21/01/2019 |  15:47 | Autor: TANЈUG

FK Partizan: Stadion u Humskoj pravosnažno naše vlasništvo

Fudbalski klub Partizan saopštio je da je od danas stadion u Humskoj pravosnažno ostao u svojini ЈSD Partizan.
Stadion Partizana u Humskoj - Foto: RTRS
Stadion Partizana u HumskojFoto: RTRS

Kako se navodi, presudom Apelacionog suda u Beogradu preinačena je presuda Višeg suda u Beogradu od 7. septembra 2017. godine i odbijeni kao neosnovani svi tužbeni zahtjevi tužioca.

"Nakon višegodišnjeg složenog i pravnički izuzetno zahtjevnog sudskog spora, koji je započet tužbom protiv ЈSD Partizan tadašnjeg ministra vojnog Dragana Šutanovca i nosilaca bivše vlasti, zajedničkim predanim i samopregornim radom našeg Pravnog tima, Uprave FK Partizan i Uprave ЈSD Partizan, izvojevana je velika istorijska pravna pobjeda", navodi se u saopštenju crno-bijelih.

Podsjeća se, da je Uprava FK Partizan, kao jedan od svojih osnovnih ciljeva, 24. oktobra 2016. godine na Vanrednoj izbornoj skupštini proklamovala trijumf u ovom složenom pravnom postupku i povratak ugrožene svojine nad stadionom.

"Boreći se da, kako je to odavno uspostavljeno, bude pravde pa makar propao svijet, znajući da su zakon i pravda na našoj strani, sigurni da oni pređašnji u svojim nečasnim namjerama nisu mogli ugroziti pravnu državu, uspjeli smo da pokoljenjima iza nas ostavimo u amanet svojinu nad svim objektima koji su, Ugovorom o prenosu prava korišćenja na napokretnostima u društvenoj svojini bez naknade, 19. aprila 1990. godine prenieti na ЈSD Partizan".

"Upravni odbor FK Partizan izražava posebnu zahvalnost za razumijevanje i podršku ovim našim sveukupnim nastojanjima aktuelnim reprezentima državne vlasti, čiji je doprinos ovom istorijskom momentu, nemjerljiv", navode iz Partizana.