latinica  ћирилица
22/01/2019 |  08:32 ⇒ 08:56 | Autor: RTS

Karenjo-Busta izgubio, pa doživio nervni slom (VIDEO)

Kei Nišikori savladao je Pabla Karenjo-Bustu sa 3:2 u setovima i u četvrtfinalu Australijan opena igraće protiv Novaka Đokovića. Ipak, trijumf Јapanca ostao je u sjenci jedne sporne sudijske odluke u finišu meča, koja je u potpunosti izbacila iz ravnoteže Španaca, koji je kasnije doživio i pravi mali nervni slom.
Pablo Karenjo Busta - Foto: AP
Pablo Karenjo BustaFoto: AP

Izjednačeni borbu vodili su Karenjo-Busta i Kei Nišikori, pa je posle gotovo pet sati igre pobjednika trebalo da odluči supertajbrejk (igra se do deset poena) u petom setu.

Španac je bio nadomak pobjede, vodio je 8:5, kada je došlo do sporne sudijske odluke koja, makar indirektno, uticala na konačan ishod.

Naime, poslije forhenda Karenjo-Buste, lopta je pogodila vrh mreže i prešla na drugu stranu, a linijski sudija je, s malim zakašnjenjem, dosudio aut.

Španac je tražio čelendž i bio u pravu, ali je glavni sudija meča Tomas Svini ipak dosudio poena za Nišikorija, tvrdeći da je Јapanac odigrao udarac prije uzvika linijskog sudije.

Karenjo-Busta je izgubio i naredna četiri poena, očigledno pod utiskom prethodnog poena, a poslije meča burno je reagovao – bacao je svoju torbu po terenu, ali i vikao na glavnog sudiju meča.


 
Kada su se strasti smirile, Karenjo-Busta se izvinio za svoje ponašanje.

"Veoma sam tužan jer sam nakon pet sati igre, pet sati velike borbe napustio teren na način koji nije korektan. Јa nisam bio korektan. Veoma mi je žao, nisam to ja. Ali, mislim da je sudija pogriješio. Bio je blizu i pogriješio je. Nakon toga sam pokušao da odem što brže sa terena jer sam izgubio glavu u tom trenutku. Teško mi je što na ovakav način napuštam Australijan open jer mislim da sam igrao veoma dobro. I Kei je igrao dobro i žao mi je što odlazim ovako", rekao je Španac na konferenciji za novinare.

Na kraju svega, Karenjo-Busta ide kući, dok će Kei Nišikori u četvrtfinalu igati protiv starog rivala – najboljeg tenisera svet Novaka Đokovića.