latinica  ћирилица
22/01/2019 |  09:28 ⇒ 10:25 | Autor: SRNA

Banjaluka: Zimska služba na terenu, putevi prohodni

Svi putni pravci i ulice prvog prioriteta u Banjaluci su očišćeni i prohodni, a ekipe zimske službe su na terenu i čiste puteve drugog i trećeg prioriteta, rečeno je Srni u Gradskoj upravi.
Banja Luka - snijeg - Foto: SRNA
Banja Luka - snijegFoto: SRNA

Od jutros se u gradu čiste i pješačke staze, a linije javnog gradskog i prigradskog saobraćaja odvijaju se prema rasporedu.

Iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve navode da najviše snijega ima na području Manjače, odnosno Stričića, Aginog sela i Krmina - oko 30 centimetara.

Iz preduzeća "Čistoća", koje održava gradsko područje, pozvali su sugrađane da ne parkiraju vozila na nedozvoljena mjesta, jer to otežava posao njihovim ekipama.

Grad Banjaluka je podijeljen na 14 područja koja se čiste tokom zime, odnosno šest gradskih i osam seoskih koje održavaju banjalučka preduzeća "Čistoća", "Eko-euro tim", "Kozaraputevi", "Rotor", "Golden kard" i "Niskogradnja" iz Laktaša.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Banjaluci će danas biti oblačno vrijeme sa snijegom promjenljivog intenziteta, uz formiranje snježnog pokrivača.

Duvaće slab i promjenljiv vjetar, tokom dana umjeren, sjeveroistočni, a najviša dnevna temperatura iznosiće jedan stepen Celzijusov.