latinica  ћирилица
22/01/2019 |  11:14 ⇒ 12:38 | Autor: RTRS

Zbog čega Bijeljina nema javnu garažu?

Ukupan prihod po osnovu naplate parkinga u 2018. godini veći je za tri odsto nego u 2017, podaci su Direkcije za razvoj i izgradnju grada Bijeljina, koja upravlja parking prostorom. U prethodne dvije godine počeli su sa tužbama onih koji imaju više od pet kazni, te blokiranjem vozila za one koji imaju više od tri prekršaja. U Bijeljini postoji 855 parkinga koji se naplaćuju, što je često nedovoljno za sve veći broj vozila.

Naći parking mjesto u Bijeljini, posebno u užem centru grada za vrijeme radnog vremena, izuzetno je teško, kažu vozači koji se svakodnevno suočavaju sa ovim problemom.

Prihod od naplate parkinga u 2018. godini povećan je za tri odsto u odnosu na godinu dana ranije. Razlog je u kvalitetnijoj kontroli i povećanom prihodu od naplate parking kazni.

- Direkcija je krenula sa utuživanjem onih koji imaju više od pet neplaćenih kazni, a potpisali smo i ugovor sa firmom iz Londona preko koje tužbe dobijaju vlasnici stranih tablica - ističe Dragan Vasić, šef Službe za upravljanje javnim parkiralištima.

Rješenje za parkinge koji nedostaju mnogi vide u izgradnji javne garaže sa više etaža. U toku prethodne godine gradska skupština donijela je odluku da se ide u izgradnju ovog objekta, a u toku ove godine poznato je da će biti urađeno idejno rješenje. Za sada je sigurno da će od novca prikupljenog po osnovu naplate parkinga, Direkcija osavremeniti postojeće parkinge.

- U ovoj godini planirali smo da nabavimo sistem za brojanje zauzetosti parkinga - dodaje Vasić.

Parking u Bijeljini podijeljen je u dvije zone. U crvenoj je sat vremena jedna marka, dok je u plavoj zoni upola manje, i postoji mogućnost plaćanja dnevne karte po cijeni od dvije marke.